Femstjernet farce

* * * * *

 

Politikens anmelder Kristian Husted giver AFFÆREN fem hjerter og kalder forestillingen “forbandet godt teater”. Læs hele anmeldelsen her.

 

Anmelder Henrik Lyding fra JyllandsPosten er ligeledes meget begejstret for AFFÆREN og giver forestillingen fem stjerner. Han skriver bl.a.:

Virtuost vilde løjer. Vellykket Odense-opsætning af fransk komedie om et muligt mord… God stil… En skarp og samtidig vildt karikeret spillestil… En vild farce går i gang…

Det ender godt, selvfølgelig.Og det gør opsætningen i Odense så sandelig også. Bjarne Antonisen og Morten Christensen som de to bonkammerater er forrygende. Med vanvittige øjne, groteske grimasser, abrupte bevægelser og veloplagt turnerede replikker er de en fantastisk blanding af gamle stumfilm, Kjeld&Dirch – og det bedste fra den franske farcetradition. Antonisen som den bredvommede Lenglumé, Christensen som Mistingue med rødvinsnæsen og det opskruede hår. Omkring dem Hanne Hedelund som Lenglumés liggesyge og forståeligt mistroiske kone og Kasper Ørum som dels fedtet tjener, dels jovial fætter i pengeforlegenhed. Pragtspil over hele linjen – en forrygende dåd af instruktøren Lydia Bunk i Nadia Nabil Korsbæks storternede bedsteborgerhjem med de mange døre.

På forhånd kunne man måske have undret sig over, hvorfor et lille eksperimenterende teater som Momentum dog ville spille klassisk fransk farce. Men når man ser resultatet, forstår man hvorfor. Det er virtuost og vildt morsomt. En udfordring for skuespillerne og en fornøjelse for publikum.