HJERTETS KANARIEFUGL

"Øhm, hvad er det nu, det handler om...

Anette Hyllested, Fyens Stifttidende 

**** "Hjertets kanariefugl" er ungdommeligt gadeteater om hukommelse. Trafikken brummer, vandet fra stryget i Munke Mose bruser, og skuespilleren, der hænger halvt ud af vinduet ved Momentum i Kunstgaden, kan ikke huske, hvad han vil sige: "Øhm, det var noget med, jeg kan ikke huske det". Stemmer fra en højttaler tager over: "Øhm, øhm". Flere stemmer siger: "Jeg kan ikke huske det", og så kommer det: "Der var engang"."Hjertets kanariefugl", Kunstgaden, medvirkende: scenekunstkollektivet by Proxy, arrangør: Teater Momentum. Kan også opleves fredag og lørdag kl. 17.

Det unge scenekunstkollektiv by Proxy har bedt odenseanere om at genfortælle H.C. Andersens eventyr, og det er ikke gået så godt, kan vi høre fra højttaleren, men fra en lille scene på gaden og gennem Momentums åbne vinduer lykkes det alligevel kollektivet at få stykket en forestilling sammen med scener fra digterens liv og eventyr. For eksempel har den unge prins kun et ben, og han er homoseksuel og forelsket i en balletdanser, nåh nej, en prinsesse. Og den ene prinsesse har øjne så store som tekopper, og heksen bliver skudt deroppe i det ene vindue, hvorefter det vælter ud med rød konfetti.

Det er energisk, morsomt og medrivende, men det er også alvor. "Den lille pige med svovlstikkerne" dukker op som en rolig lille pause og derfra til det store spørgsmål, hvad hukommelse og erindringer egentlig er for noget.

Det er flot klaret både at kunne overraske, more og give os lidt at tænke over på de små tyve minutter "Hjertets kanariefugl" varer.