OS

Iben Friis Jensen, Fyens Stifttidende 

"Forestillingen OS på Teater Momentums Vol. 11 (som i denne ellevte sæson under Momentums kunstneriske råd repræsenteres af kunstnergruppen by Proxy) er både underholdende og bogstaveligt talt oplysende, da vore kontakter er forbundet til omkring 60 loftslamper af allehånde slags over scenens runde manege.

De moralske dilemmaer står i kø, mens vi lytter, lærer og tager stilling, og forestillingen OS føles på intet tidspunkt som tidsspilde eller forvrøvlet samfundsengagement." Læs hele anmeldelsen her. (kræver login)

Anne Lorrup Sørensen, Ungt Teaterblod

"Hele vejen igennem er det tydeligt, at stykket her er skuespillernes. Kollektivet by Proxy vil denne historie, de vil dette budskab. De er ikke kommet ind fra sidelinjen for at læse et manuskript. De har sat den dagsorden, de selv kan stå inde for, og det gør ’Os’ til en stærk oplevelse. Fem af de seks medlemmer af kollektivet er nordmænd, hvilket ikke gør ”os og dem”-snakken mindre nuanceret. Selve skuespillet lagde jeg nærmest ikke mærke til. Normalt ville det være en kritik i teatret, men i dette tilfælde mener jeg det som et kæmpe kompliment. Det føltes ikke som om, jeg sad og så på indøvede karakterer, der var del af en historie separat fra den verden, jeg kender udenfor teatret. I stedet blev jeg underholdt at seks dygtige ildsjæle, der med kunstnerisk finesse gav nye perspektiver, og dyrkede samfundets stereotyper i takt med, at de pillede selvsamme stereotyper fra hinanden." Læs hele anmeldelsen her