TEATER TIL SALG – anmelderne er solgt!

* * * * POLITIKEN, Kristian Husted (fire hjerter)

Det er sjældent, jeg er blevet så godt modtaget på et teater. Manden, der kalder sig Bruun, er ét stort smil. Ulasteligt klædt i lysegråt jakkesæt, bordeauxfarvet slips og brune lædersko guider han mig rundt… Han er en del af mæglertrioen Bruun / Nørgaard / Findsen, der har fået til opgave at sælge Teater Momentum i Odense… (Bruun), der spilles af Magnus Bruun, er trioens kendismægler og superliberalist med navne som Bent Fabricius-Bjerre i porteføljen. Hele tiden på nakken af Findsen (Troels Hagen Findsen), som er trekløverets underdog, familiefar til to, men har et skjult talent – som foldes gakket og morsomt ud – for klovnerier.

Og så er der Nørgaard, med det civile fornavn Marie, flirtende femme fatale med hang til kransekage og rige singlemænd. De er kække, frække og meget overbevisende sælgere i Erik Polds iscenesættelse, der veksler imellem glat koreograferede scener med inspiration fra reklamevideoer og satire over tidens livsstils-tv… Det er debatteater til tiden, det er masser af varm luft – akkurat som boligboblen… Sikke en mæglertrio. De kunne sælge sand i Sahara. Eller et innovativt og omstillingsparat teater i Odense.

 

* * * * * ARBEJDEREN, Bjarne Nielsen (fem stjerner)

Det lille progressive Odense-teater Momentum søger med sit stykke “Teater til salg” på kunstnerisk vis at afdække, hvad der vil ske med kunsten, hvis man overlod den til de frie markedskræfter… Ensemblet lader de tre formidable skuespillere, Marie Nørgaard, Magnus Bruun og Troels Hagen Findsen, forsøge at sælge teatret til højestbydende… På underholdende og kritisk vis gøres grin med både bolig- og teaterbranchen… Ud over at være yderst aktuelt, er stykket velspillet og godt instrueret og inddrager publikum og video på en fin måde. Stykket går på en morsom måde hårdt til kulturindustrien…

Det vil være et kæmpe tab for kunsten, og demokratiet, hvis teatre som Momentum overlades til de frie markedskræfter. Der er altid brug for oppositionel og kritisk kunst, og som sådan virker Momentums forestilling på fineste vis. Både fynboerne og københavnske teatergæster kan glæde sig. Denne anmelder kan bare sige tak for mad og god tankevækkende og velspillet underholdning.

* * * * JYLLANDS-POSTEN, Henrik Lyding (fire stjerner)

Tre ejendomsmæglere – glatte og tandsmilende – vimser rundt og sørger for, at vi har det godt…Vittigt… Ironisk og samtidig skræmmende tæt på virkeligheden… En munter times teaterkomedie, hvor dramatikeren Tomas Lagermand Lundme og instruktøren Erik Pold leger elegant med virkeligheden… Skægt tænkt og sjovt spillet…

* * * * * KULTURKONGEN.DK (fem kongekroner)

TEATER TIL SALG fik mig solgt… (den) fik inddraget publikum perfekt, det var autentisk og samtidig unikt, og set-up’et og de dygtige skuespillere var med til at runde stykket perfekt af.