Vol.12

24.02.2019

Anna og de to tårne

Vol. 12 Reading Festival

Dramatikeren var 12 år gammel, da hun boede i USA og så de to tårne falde sammen, og det er der kommet denne tekst ud af.
Af Nanna Tychsen

’Anna og de to tårne’ handler om Generation 9/11, der er blevet voksne i en tid med terror. Men den handler også om alle de børn i Westchester, hvis forældre aldrig kom hjem, om Nørrebro og kærligheden til hip hop, radikalisering og en ung arkitekt ved navn Minoru Yamasaki, der får til opgave at bygge et monument for verdensfreden midt i New York City. Året er 1973, og de to bygninger kalder de for World Trade Center: En repræsentation af menneskets tro på menneskeheden, som Minoru siger ved åbningsceremonien. Anna har to tårne i maven, som bliver ved med at vokse.

Nanna P. Tychsen har en BA i Teater- og performancestudier fra Freie Universität og Københavns Universitet, og er nu studerende på Dramatisk Skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole. 

Reading Festival vol. 12
Oplæsning af dramatikeres tekster, før de bliver til teater. Som afslutningsmanøvre på sæson Neo-Europa kuraterer vi en Reading Festival: Publikum inviteres med ind i de upcoming dramatikeres maskinrum og hører første læsning af de spritnye tekster. Teksterne er skrevet af unge, nye dramatikere under overskriften ‘Terror’. Vi lyn-iscenesætter teksterne og præsenterer dem for jer i et helt råt format. Nogle gange er tekst stærkere, når den ikke er udsat for lyd, lys, kostumer og sceneskift. Efterfølgende er der åben debat om teksten. Ingen af vores store forestillinger har omhandlet terror - derfor sætter vi spot på denne igennem fire yderst forskellige tilgange til emnet. 

 • Feb

  24

  Starter kl. 19:30
  Dørene åbner kl. 18:30
  24.02.2019 kl. 19:30
  • Dørene åbner: 18:30
  • Dørene lukker: 02:00
  Teater Momentum
  Ny Vestergade 18 5000 Odense C