Koncert

25.10.2018

Bonne nuit, Johnny (DK/SWE) & Martin Rude (DK)

Folk, Ambient, Blues, Electronica

Bonne nuit Johnny er mørkt og storladent, støjende og let. Det er en ny kreativ frekvens for københavnske Rasmus Brix, der i denne konstellation har allieret sig med Marco Egeberg (elektrisk guitar), Nicoline Egeberg (synthesizer) og svenske Dennis Tuomi (bas, noise, trommer). Kvartetten spillede deres debutkoncert på Loppen i marts måned og udgav i juli debutalbummet ’Wig’, der er indspillet over 10 dage i Brønshøj Vandtårn. 

Vi havde fornøjelsen af præsentere Rasmus Brix i efteråret på Momentum. Dette skulle vise sig at blive en af efterårets helt store overraskelser, og det er med stor ære, at vi igen inviterer Brix og inden for - denne gang med et udvidet entourage.

Denne aften vil Bonne nuit, Johnny blive flankeret af Danmarks mest oversete singer-songwriter, nemlig Martin Rude.

Martin Rude er en sangskriver udover det sædvanlige, en musikernes yndlingsmusiker så at sige.

Stilen er støvet folk og blues, med ekstraordinært og enestående fingerspil på akustisk og elektrisk guitar. Rudes sange handler om skibbrud og forlist kærlighed og hans koncerter bliver ofte krydret med fortolkninger af mere ukendte juveler fra den amerikanske sangskat.

Der er således al mulig grund til at stikke ørene ind til en af hans sjældne koncerter og blive betaget af en af Danmarks mest indfølende og sensationelle stemmer.

Udover sine solokoncerter har Rude udgivet den anmelderroste plade "Sun River" sammen med bandet Sun River (Jonas Munk & Jakob Skøtt) på det internationalt anderkendte odenseanske pladeselskab El Paraiso Records. Derudover kan han indimellem opleves som slideguitarist i kultbandet "Carcoque".

Entré 50 kr. 

Fri adgang med Momentum Musikårskort. Vi gør opmærksom på, at at det kun er musikårskortet, der giver adgang til koncerter med mindre andet er angivet. Find dit musikårskort her.