Koncert

23.01.2020 - 24.01.2020

Bremer/McCoy

Bremer/McCoy er virkelig en sjælden fisk, men flere og flere fanger deres lyd – heriblandt Peter Sommer, der har Bremer/McCoy som backing på halvdelen af sit roste album, ’Elskede at drømme, drømmer om at elske’. På drengenes eget kommende album ’Utopia’ har de to barndomsvenner nået en foreløbig kulmination, siden de fandt hinanden i et lykkeligt gensyn.  

Svenske Jan Johansson er en fællesreference. Det samme er Bill Evans’ trioalbums og Miles Davis’ liveplade ’My Funny Valentine.’ Det er albums, hvor musikerne kommunikerer telepatisk og nænsomt leder lytteren ud på rejser, hvor alt kan ske – men intet føles utrygt, tværtimod. Referencerne har også teknisk indflydelse på Bremer/McCoy, der insisterer på det analoge.

Bremer/McCoy skaber meditative og ’hellige’ rum med deres musik. Det rum, de skaber omkring sig, er det rum, de gerne vil dele. At dømme på duoens koncerter lykkes det: Mange blandt publikum sidder med lukkede øjne, og en gang har de oplevet, at én blandt publikum mediterede. For Morten McCoy kom det som noget af et chok, fordi han fra ska-verdenen var vant til en kogende sal. Men efter nogle koncerter fandt han ud af, at de i Bremer/McCoy knyttede endnu stærkere bånd til publikum gennem roen.

”Vi lever i en tid med meget støj og mange distraktioner. Det kan være svært at finde hellige rum, hvor man kan fordybe sig og være alene med sig selv. Så vi prøver at skabe musik, der kan guide lytterne derhen,” siger Morten McCoy.

Gruppen mener selv, at det er lykkes bedre end nogensinde på ’Utopia.’ De har prøvet at ramme en balance, hvor alle knaster er filet væk, men mennesket er bevaret. Der er et nummer som ’Åben bog’, der trækker lidt på gammel dansk folkemusik og via sin mere klassiske komposition danner en rejse mod et problemfrit sted. Der er ’Manifest’ om øjeblikket af klarhed midt i tomheden. Der er afslutningsnummeret ’Determination’, der handler om at gå ud at gøre det, man har sat sig for. Det er et nummer uden tøven – men også uden trampen. Og lige dér fletter bandets rolige vibrationer sammen med de bagvedliggende idealer.

Deres seneste album ’Utopia’ har indtil videre høstet fine anmeldelser:

Gaffa: 6 stjerner

Soundvenue: 5 stjerner

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje, Wilhelm Hansen Fonden og Nordea Fonden.