Koncert

13.05.2019

Bremer/McCoy

Vi vil dele følelsen af at være forbundet.

Væbnet med klaver og kontrabas har Bremer/McCoy formået at give genklang både herhjemme og i udlandet. Duoens fjerde album udgives i 2019 og her fortsættes rejsen videre ind i et forunderligt lydunivers skabt af to perfektionistiske barndomsvenner.

De har været pris-nomineret til Steppeulven i både 2017 og 2018 for ’Årets Musiker’ og ’Årets Komponist’, fået opmærksomhed i udlandet og præsteret udsolgte koncerter på bl.a. Jazzhouse og Bremen Teatret i København. Bremer/McCoy er et stærkt fællesskab med en særlig, gensidig forståelse –en anmelderrost konstellation, der skal opleves.

Fra gamle konstellationer har duoen været vant til at spille koncerter, hvor publikum gav igen.

Som Bremer/McCoy har de skulle lære, at det ikke er et dårligt tegn, når folk lukker øjnene og
forsvinder.

 ”På den nye plade havde vi besluttet, at der skulle være mere frihed til nyskabelse –og alligevel ender vi med at lave en plade primært med klaver og kontrabas. Den overordnede ambition er at bidrage til noget, der binder folk sammen. Vi har fået nogle overvældende oplevelser igennem musikken, og det håber vi også, at vores lyttere kan,” forklarer Morten McCoy.

 

Jonathan Bremer vandt som 17årig  JazzDanmarks Ung Jazz konkurrence med bandet Surf in Stereo. Et år efter blev han hyret af Jazzhus Montmartre som husbassist og i perioden 2011 - 2014 var fast medlem af Niels Lan Dokys trio, og han medvirker desuden på flere af Dokys plader. Bremer har desuden eksperimenteret meget med at bruge kontrabassen i dub, reggae og elektronisk musik, han kuraterer Montmartres serie af upcoming-koncerter og har pladeselskabet Unity Rec. Bremer har optrådt sammen med bl.a. David Sanborn, Gino Vannelli, Palle Mikkelborg, Raske Penge, Mike Sheridan, Mikkel Metal, Purbayan Chaterjee, Rick Margitza og mange andre rundtomkring i hele verden.

Morten McCoy startede sin musiske rejse med at grave dybt ned i den jamaicanske musikkultur både som musiker, komponist, koncertarrangør og DJ. Siden har han beskæftiget sig med både øst- og vestafrikansk musik såvel som moderne vestlige lyde. Som producer har han bl.a. arbejdet intensivt med at mestre kunsten at optage lyd analogt. I 2017 var han medkomponist på det prisvindende soundtrack til filmen "Underverden" og blev nomineret til en Steppeulv som "Årets Musiker" og som "Årets Komponist" sammen med Jonathan Bremer.
Han kuraterer Livity Music - et sublabel på Raske Plader.


Info og citater:

"(...) Det er jazz hvor folk der ikke lytter til jazz, vil bremse op og sige: “Damn, det lyder fedt, det der!” " 
- JazzNyt

"Resultatet er en lille genistreg af en plade, der er lige så smuk og indbydende, som den er original. På sin helt egen stilfærdige måde.” 
- Berlingske den 5/6

“Enhed er absolut en af årets rareste lytteoplevelser i al sin milde melankoli... Mægtig, mægtig labert.”
- Information