Mere Momentum

17.05.2018 - 19.05.2018

Den grønlandske mand

Performanceportræt

Producent Grønlands Nationalteater & Teater freezeProductions

Se trailer

Angutivik betyder ”rigtig mand” på grønlandsk. Men hvem er han, ham den rigtige grønlandske mand? I montager af musik, dans, fysik og elektronik udfolder fire grønlandske skuespillere den grønlandske mand i det nye årtusinde: Hans drømme, længsler, liv, kærlighed, glæder og sorger. Forestillingen er en rejse ud af den danske kultur og ind i den grønlandske.

Den Grønlandske Mand er en forestilling til og om den Grønlandske Mand. En forestilling om hans drømme, kærlighed, liv, længsler, seksualitet, glæder og sorger. En forestilling, der er bygget på virkelige historier fra manden selv.

Den handler om den grønlandske mand i det nye årtusinde; hans identitet, selvforståelse og hans forhold til kvinden, den grønlandske og den danske, til sig selv, sin krop, sin seksualitet, sin alder, sine forfædre, sine børn. Hans forhold til det at være mand og til en verden i forandring. Forestillingen ønsker at komme bag om myterne og fordommene, for at gøre op med det medieskabte billede og det selvbillede mange grønlandske mænd bærer rundt på, og give den grønlandske mand et nyt afsæt.

Varighed 70 minutter

Artist talk  17. maj 

Der findes undervisningsmateriale til forestillingen, skriv til [email protected]remove-this.teatermomentum.remove-this.dk og få fingrene i det. 

Læs evt. mere om Den Grønlandske Mand på freezeproductions hjemmeside.

 

Koncept: Hanne Trap Friis (DK) og Susanne Andreasen (GL)

Instruktør: Hanne Trap Friis 

Dramaturg: Susanne Andreasen

Tekst: Niviaq Korneliussen (GL)

Medvirkende

Klaus Geisler
Kristian Mølgaard
Hans Henrik Poulsen
Miki Jacobsen

Lyddesign

Gerth Lyberth

Lysdesign

Morten Ladefoged (DK)

Scenografi

Camilla Nielsen (GL)