Koncert

25.06.2020

Emil de Waal & Spejderrobot

I 2020 fejrer trommeslager Emil de Waal og den elektroniske musiker Spejderrobot 12½ års jubilæum som musikalske legekammerater. Kobberbrylluppet fejres med en albumudgivelse – duoens tredje – og med en opfølgende turné, bl.a. under Vinterjazz 2020. 

Pladen er blevet til over de seneste to år – efter en syv års indspilningspause – og syntetiserer erfaringer fra flere end 500 koncerter i ind- og udland. Resultatet er en bouillonterning bestående af lige dele musikalsk nysgerrighed, rastløs energi og pludselige eksplosioner. Pladen byder på et møde mellem elektronisk musik af eksperimenterende karakter og akustisk, improviseret musik. Det er på alle måder en eklektisk plade med elementer af dub, funk, kraut, jazz, pop, elektronika, filmiske scapes og discobeats - musik der både inviterer til intens lytning såvel som løssluppen dans. Pladen gæstes af bl.a. den legendariske amerikanske producer og bassist Bill Laswell (Miles Davis, Herbie Hancock, Brian Eno, Whitney Houston, Sly and Robbie, Afrika Bambaataa og Fela Kuti). I forbindelse med Bill Laswells koncert med bandet Kalaha under Copenhagen Jazzfestival 2019, blev der skabt kontakt mellem Emil de Waal + Spejderrobot og Laswell. Samarbejdet udfoldede sig sidenhen via en lang række mails og filudvekslinger på tværs af Atlanten, og manifesterer sig som majestætiske søjler af bas på nummeret ”III”. 

Derudover gæster bl.a. den danske sanger Michael Møller (Moi Caprice, The Mountains) albummet. Møller kan for – så vidt vides – første gang høres på tysk vokal på nummeret ”V”.

”3” er ude på vinyl og på samtlige download og streaming platforme d. 17. januar 2020.

Entré: 60 kr.

Fri entré med Momentums musikårskort.