Andet arrangement

21.01.2018

Filmvisning: The Sad and Beautiful world of Sparklehorse

Gæst: Jacob Faurholt

"The Sad and Beautiful world of Sparklehorse" er en 80-minutters musikdokumentar der skildrer musikeren Mark Linkous’ liv. En kult-figur og betydelig inspiration i mange grene af den alternative musikscene. Filmen fanger det mørke, men smukke, dualistiske univers i musikken, beskrevet som et mix af alt-country, støjende punk og psykedelisk pop, med høj grad af surrealistiske elementer.

Mark Linkous, var en mand der bogstavelig talt døde - og vendte tilbage til livet. Hans historie rummer misbrug og en kamp mod tilbagevendende depressioner, der i 2010 tog livet af ham. Linkous nåede at udgive fire studiealbums i løbet af sin levetid, og i 2010 udkom ”Dark Night of the Soul”, et collaborativt album mellem Linkous, Danger Mouse og en lang række kunstnere, så som Iggy Pop, David Lynch og Tom Waits.

Filmen er skrevet og fortalt af Linkous’ ven og samarbejdspartner Angela Faye Martin, og produceret af Alex Crowton og Bobby Dass.

sparklehorsefilm.com

Inden filmen vil der være koncert med Jacob Faurholt Med sit sjette studiealbum har musiker Jacob Faurholt skabt en samling af skrøbeligt folk og luftig lo-fi pop. Musikkens nærværende natur vidner om dens oprindelse i musikerens soveværelse, hvor den er både skrevet, indspillet og mixet. Lyrisk og musikalsk drages der referencer hos 90’ernes lo-fi kunstnere så som Guided by Voices, Sparklehorse og Daniel Johnston.

BuffaBlog: "Faurholt combines a tight drumbeat with quirky vocals and fuzz-pop guitar stylings, perfect for any fan of bedroom pop or 90s fuzz sentiment. Fans of Daniel Johnston, (Sandy) Alex G, or The Front Bottoms will like this one."

Overblown:"Lo-fi fuzzy noise pop that seems to be equally inspired by Husker Du and C86? Yes, please."

jacobfaurholt.bandcamp.com