Koncert

03.02.2019

Fofoulah

Support: Exonyms

Koncert efter forestillingen 16:29

Fofoulah er et London-baseret afro-dub ensemble. I november 2018 udgav gruppen deres andet album ”Daega Rek” på det hæderkronede pladeselskab Glitterbeat.

Fofoulahs soniske strukturer og musikkens identitet er forankret i den senegalesiske tromme kaldet en 'sabar'. Denne tromme mødes af elektronisk glitch og dubteksturer, som hvirvels rundt i en drum&bass-centrifuge, hvilket udmunder i musik der i dén grad kan danses til.

Alle sange på pladen er sunget på Wolof, hvilket er et sprog der er mest udbredt i Vestafrika, nærmere bestemt Senegal og Gambia. Wolof er i sig selv et meget musikalsk sprog, som egner sig perfekt til synkoperet musik og derfor er en fantastisk rytmisk og verbal tilføjelse til musikkens allerede dybt synkoperede væsen.

Som så meget andet musik fra Londons jazzscene, Momentum har stillet skarp på, er Fofoulah ligeledes et ensemble der glimter ved deres særlige tæft for at kunne blande mange mulige og umulige genrer sammen på én gang.

Fofoulah har Dave Smith på trommer. Dave Smith spiller bl.a. trommer for Robert Plant men dem der var til den fuldstændig vanvittige koncert med Strobes på Teater Momentum i oktober 2018 vil kunne genkende ham, da han er trommeslager i netop Strobes. Smith er en sjælden hørt ekvilibrist bag tønderne og det alene gør, at det er en sand fryd at kunne sige velkommen tilbage til ham på Momentum!

 Koncerten er gratis med musikårskort eller billet til forestillingen 16:29 samme dag.

"Fofoulah's foundations are dub and jazz, but these are beefed up with electronics, pan-African rock and, most persuasively, the sabar and tama drums of West Africa ... The vibe switches from Ethiopia to Algeria to Senegal to Bristol in a heartbeat." ****
- Mojo

"With solid roots in West African sabar drumming, Fofoulah blend multiple genres to create a complex fusion of modern pop, jazz, rock, electro, hip-hop, prog and dub... A promising debut from an exciting and talented group of musicians." ****
- Songlines (Top of the World album)

“Bravely adventurous"
–The Guardian

"Avoiding pastiche or casual borrowing … Fofoulah have set sail toward an original sound."–The Wire

Exonyms:

Exonyms er en trio fra Odense, der spiller elektronisk, eksperimenterende rock bygget op omkring forvredne sekvenser. Eller måske rettere er det horisontalmusik. Musik, der ikke nødvendigvis kan defineres ud fra andet end en gennemgående horisontalisering af rytmer og harmonier på tværs af tid, sted og traditioner.

Exonyms insisterer på at bygge bro mellem alt fra Talking Heads, Four Tet, Madlib, Orchestre Poly Rythmo De Cotonou og Ace Of Base til internetkultur, globalisering og kraut. Uden egentligt at lyde som nogle af delene. Exonyms er født ud af en fælles kærlighed til grænsesøgende og genrenedbrydende musikalske revolutioner.   

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Restaurant Aro, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, RecordPusher, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje og Dansk Artist Forbund.