Mere Momentum

30.10.2018 - 31.10.2018

Grounded

Monolog

Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Tiderne ændrede sig, og nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Hver dag kører hun i krig og jagter terrorister flere tusinde kilometer væk. De er prikker på en skærm, som overvåges og nedkæmpes. Tolv timer senere kører hun hjem til sin familie igen.

Se trailer

Den højspændte monolog om en kvindelig jagerpilot, der går i krig fra en skrivebordsstol, sætter moderne krigsførelse under lup. Hun elskede kick’et, farten og den uendelige blå udsigt fra sit F-16-fly. Men hvad sker der, når man ikke længere er tæt på fjenden, når eksplosioner reduceres til sandskyer på en skærm uden bombeskrald og G-påvirkning?

‘Grounded’ udfordrer vores antagelser om moderne krigsførelse, om at være soldat, om at være kvinde og mor og om at være i krig fra en stol.

‘Grounded’ har gået sin sejrsgang i både England og på Broadway. George Brant’s tekst er blevet skamrost af The Sunday Times, The Independent og The Guardian.

18% Moderne krigsportræt
31% Dronekrig
24% Desert strike med kaffe og ammehjerne
27% “The Chair Force”

Præsenteres i samarbejde med Den Fynske Opera

 

Varighed 100 minutter

Artist talk 30. oktober

Dansk tale

 

 

Medvirkende Kaja Kamuk

Tekst George Brant

Instruktion Lars Junggren

 

Scenografi Alexandra Lewon

Scenografisk idé Lars Junggren

Oversættelse Kristian Erhardsen

Af Teatret Svalegangen 

Anmeldelser

★★★★★ JYLLANDS-POSTEN

★★★★★ SCENEKANTEN

★★★★ ÅRHUS STIFTSTIDENDE

★★★★ KRISTELIGT DAGBLAD