Koncert

04.08.2018

Jaiyede Jazz Festival

Den britiske jazzscene oplever i disse år en kæmpe renæssance. Navne, som Sarathy Korwar, Collocutor, Emanative, Kefaya, Nat Birchall, Ruby Rushton, Sons of Kemet, The Comet is Coming, Yazz Ahmed, Ezra Collective, Penya og mange flere, er med til at fusionere jazzen med hiphop, IDM, electronica, diverse folklore traditioner og meget andet for herved at skabe et mangfoldigt udtryk med jazzen, som omdrejningspunkt.

Momentum har fornøjelsen af at kunne præsentere cremen fra denne scene når vi åbner dørene til vores Jaiyede Jazzfestival med Sarathy Korwar (Ninja Tune), Collocutor Quartet + guests (On the Corner), Kefaya (Radio International) og Emanative (Jazzman Records) feat. Nat Birchall og Dele Sosimi. Sosimi har bl.a. spillet med Fela Anikulapo-Kutis Egypt 80 band.

_________

Sarathy Korwar

Horisontudvidende lydmassage i grænselandet mellem jazz, electronica, indisk folk og klassisk musik. 

Teater Momentum havde i efteråret 2017 Sarathy Korwar forbi og spille for en udsolgt foyer. Nu bringer vi ham tilbage igen til Jayiede Jazz Festival, som præsenteres i samarbejde med Jam Days.

Sarathy Korwar er en central aktør i Londons blomstrende jazz-miljø, hvor han er med til at revitalisere jazzen. Det sker blandt andet ved at musikerne bruger jazzen som afsæt for en række banebrydende udforskninger af musikkens ukendte territorier på tværs af genremæssige grænsebomme.

I 2017 udsendte Korwar sit debutalbum “Day To Day” via et af verdens førende elektroniske pladeselskaber, Ninja Tune. Et album, der både i lyd og tematik er en hyldest til multikulturalismen og den migrationshistorie, der har beriget Korwar med indblik i kulturelle koder på tværs af nationale skel. Ifølge Korwar selv er “Day To Day” en ”Indian-jazz-folk-classical-electronic record”, der anvender en art jazzet altruisme til at parre Alice Coltranes astral-jazz og Steve Reids panoramiske afro-jazz med electronica og hypnotisk, indisk sufi-musik fra det sydindiske Siddi-folk.
_________

Kefaya

Kefaya bevæger sig I et musisk grænselandskab der bl.a. kan betegnes som guerilla jazz, contemporary world-fusion, flamenco, mellemøstlig folklore og etiopisk jazz.

Kefayas award-vindende debutalbum “Radio International” blev bl.a. optaget i Palæstina, Indien, Spanien, Italien og England. Numrene blev til med lokale musikere fra de respektive lande. Kefayas musik transcenderer således musiske genrer og geografiske grænser for at vise den universelle og åndelige skønhed vi kan finde via musikken.

Efter at have været på tour i Indien, Italien og England har Kefaya oparbejdet et særdeles godt ry for deres virtuose og hypnotiserende live-optrædener. Deres koncerter og udtryk er unikke synteser af musiske stilarter der undersøger de universelle forbindelser der eksisterer os mennesker imellem. Kefaya søger at finde en fælles stemme samtidig med, at de hylder deres distinkte traditioner og identiteter.

Kefayas musikalske projekt er ganske enkelt en åbenhjertig og håbefuld hele-verdens-diagnose, der ser bort fra de skel mellem mennesker (eksempelvis på baggrund af race eller ophav) som magthavere verden over forsøger at accentuere i disse år i et frygteligt forsøg på at inddele menneskeheden efter hudfarve, kultur eller religion.

_________

Collocutor

Collocutor er et ensemble med Tamar Osborn, som kreativ leder. Tamar spiller bl.a. sammen med Sarathy Korwar og Dele Sosimi Arobeat Orchestra. Collocutor har en række plader bag sig. Senest udgav de den fænomenale plade ”The Search” på det London-baserede selskab On the Corner, som i 2018 vandt ”Label of the Year” ved Gilles Peterssons Worldwide fm Awards.

 Collocutor er i sin essens modal-jazz med afstikkere til bl.a. afrobeat, indisk folklore og med dybe rødder i etiopisk jazz og folkemusik. Tilsæt her et strejf af spirituel jazz og så nærmer vi os lyden af Collocutor. Alle disse genrer transcenderes af en polyrytmik der udgør et smukt vævet musisk kludetæppe der holder ensemblets udtryk samlet i en dyb og kosmopolitisk kærlighed.

Collocutor er et band med kærlighed for og til verden og vores mange musiske udtryk. Referencer til Mulatu Astatke, Yusef Lateef and Joe Henderson er bestemt ikke ude af kontekst her.

_________

Emanative

Emanative er et sprituelt/deep-jazz ensemble der ledes af Nick Woodmansey. Emanative har bl.a. arbejdet sammen med Nat Brichall, Dele Sosimi (Fela Kutis Egypt 80), Idris Ackamoor and The Pyramids og Malcom Catto fra The Heliocentrics. Forvent kosmisk jazz med dybe grooves.

Med andre ord: Du kan forvente dig en horisontudvidende musikalsk og følelsesmæssig oplevelse, når Emanative live udfolder sine varme, altruistiske lyd-landskaber i grænselandet mellem jazz, elektronisk musik, post-punk, traditionel østafrikansk og funk.

Emanative har inviteret både Nat Birchall og Dele Sosimi med når de gæster Teater Momentum d. 4 august, hvilket er lidt af et scoop.

_________

Aftenens DJ vil være Pete Buckenham fra pladeselskabet On the Corner der har vundet Gilles Peterssons Worldwide fm ’Label Of the Year 2018’ award. Aftenens DJ vil være Pete Buckenham fra pladeselskabet On the Corner der har vundet Gilles Peterssons Worldwide fm ’Label Of the Year 2018’ award.

_________

Entre: 150 kr

Entre med Momentum Musikårskort: 100 kr

GRATIS entre med armbånd til Jam Days

Festivalen præsenteres i samarbejde med Restaurant Aro og Jam Days.

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

 • Aug

  04

  Starter kl. 17:00
  Dørene åbner kl. 00:00
  04.08.2018 kl. 17:00
  • Dørene åbner: 00:00
  • Dørene lukker: 00:00
  Teater Momentum
  Ny Vestergade 18 5000 Odense C