Koncert

06.10.2017

Jerry Bergonzi Quartet

Jazz

Den verdensberømte saxofonist Jerry Bergonzi kommer endnu engang forbi Teater Momentum
(Bemærk at årskort ikke giver adgang til denne koncert)

Jerry Bergonzi er en af de store saxofonister, som har præget jazzscenen de sidste 35 år. Han er eksponent for ekspressionistisk musik med rod i hardbop traditionen og er en kunstner, der musikalsk har meget på hjertet. Han er en teknisk, men meget fokuseret saxofonist, der er i stand til arkitektonisk at bygge en solo op, så den står mejslet og færdig. I 1970’erne fungerede hans New Yorker-lejlighed som øvelokale for ligesindede som Joe Lovano, Bob Berg, Michael Brecker, Victor Lewis, Steve Grossman og John Scofield. Han er efterspurgt i hele verden og har ved flere tidligere lejligheder kunnet høres i Danmark. I 1980’erne vendte han tilbage til Boston, og Jerry Bergonzi er til daglig professor ved New England Conservatory of Music. Han har været lærer for flere nu ledende musikere på den aktuelle jazz scene og er også international kendt for sine improvisationsbøger.

Bergonzi har turnéret med en række andre internationale jazzartister, bl.a. Mulgrew Miller, Kenny Barron, Miles Davis, Mike Stern, Adam Nussbaum, Dave Brubeck og Joey Calderazzo og er af saxofon-ikonet Michael Brecker kort og godt betegnet som “verdens bedste saxofonist”.

Efter udgivelsen af albummet SONIC SHAPES i 2011 er den godt sammenspillede kvartet nu blevet en fast enhed, som både anmeldere og publikum i store dele af Europa, i New York og Boston har taget til deres hjerter. Under efterårets tur i USA indspillede man således materiale til endnu en udgivelse, TETRAGONZ. Jerry Bergonzi har kun rosende ord om samarbejdet, hvor inspirationen tydeligvis går begge veje, hvor kompositionerne er delt mellem Winther og Bergonzi.

Jerry Bergonzi Quartet var i foråret forbi os med en lækker koncert, og de kan altså nu igen opleves.

Entre: 100 kr 

Line-up

JERRY BERGONZI TRIO
Jerry Bergonzi - sax
Carl Winther - klaver
Johnny Åman - bas
Anders Mogensen - trommer