Koncert

15.02.2019

Joe Armon-Jones

supp: Heaven+Wooley

Koncert efter forestillingen 16:29

Momentum Musik inviterer indenfor til et af de vildeste navne på London-jazzscenen netop nu!

Joe Armon-Jones er ’keys-wizard’ og en del af jazzscenen i London. Han udgav tidligere på året hans debutalbum ”Starting Today” på det velrenommerede pladeselskab Brownswood. På dette album fik han besøg af noget af cremen fra London-jazzscenen, her iblandt: Moses Boyd, Nubya Garcia og Jerome Oscar! Dette A-level line-up vidner om en komponist der slår sine folder midt i orkanens øre.

Udover hans debut er Armon-Jones også grundlægger af bandet Ezra Collective der i 2018 vandt World Wide fm’s Best Jazz Album samt han har arbejdet sammen med den lettere obskure Ghanesiske musiker Ata Kak!

På albummet “Starting Today” hvirvels vi ind i en kosmisk slipstrøm af Soul, House, Jazz, HipHop, Dub og meget andet godt fra de dybe musikalske rødder. Resultatet er en fusionsplade der rækker tilbage i tiden til navne, som Weather Report, Return To Forever og Bobbi Humphreys 70’ er output for Blue Note og samtidig kigger dybt ind i fremtiden.

Der er i Armon-Jones’ musik et nexus af impulser, som strækker sig fra gaderne i New Orleans til Hackney-distriktet i London og deres sound system-kulturer. På denne vis retter musikken sig lige så meget mod ”jazz heads”, som til ”club kids”!

Joe Armon-Jones og bandet indtager kulissen til 16:29, hvilket kun gør koncerten endnu mere spetakulær.


Gratis med musikårskort samt billet til 16:29 samme aften.

 

"Armon-Jones takes a modern-jazz journey from the discrete influences on that eclectic London sound to its thrillingly diverse present—and stakes his claim as one of the scene’s most promising voices.”
-Pitchfork

"Bass rich hustle music straight out of the London soul jazz dance lineage"
-The Wire

"This is the spaced-out soundtrack for the summer"
-Red Bull Music

“ A continually expansive yet remarkably united work”
-Clash Music


Opvarmning ved Heaven+Wooley

Heaven (DK/N) er et samarbejde mellem danske saxofonist Henrik Pultz Melbye og den norske trommeslager Ole Mofjell. Heaven er forankret i den frie jazz, hvor deres højenergiske spil kombinerer den gamle og den nye skole inden for den frie jazz. Det er i særdeleshed den europæiske improvisation fra 1960’ erne, New York-loft-avantgarde og etiopisk jazz, som Heaven bevæger sig ind og ud af. Heavens ikke-idiomatiske lyd skal høres og sanses live for at kunne begribes til fulde og her er en perfekt mulighed for det.

På denne lille tour rundt i DK har Heaven allieret sig med den amerikanske trompetist Nate Wooley (US)! Wooley er en af de mest efterspurgte trompetister i Brooklyns jazz/improv/noise scene. Han har bl.a. spillet med ikoner som John Zorn, Anthony Braxton, Fred Firth og Evan Parker og mange andre.

Den norske trommeslager Ole Mofjell er kendt for sin hurtige og dynamiske spillestil og har bl.a. spillet sammen med Laura Toxværd og Thurston Moore.

Saxofonisten Henrik Pultz Melbye spiller også i avantgarde/noise/jazz/post-rock bandet SVIN.

 

Koncerterne er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Restaurant Aro, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, RecordPusher, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje og Dansk Artist Forbund.