Koncert

02.02.2019

Kalaha

+ Solborg/Banke/Heelbøll

Koncert efter forestillingen 16:29

DMA-vindende gruppe sonderer grænselandet mellem electronica og afro-jazz.

Med inspiration i lige dele vestafrikansk funk, techno-rave og jazzimprovisation, er Kalahas musik et konstant foranderligt mix af sidelæns koldbøtter, bakkantisk energi og præcision. Om gruppens genreoverskridende mikstur af personligt lyddesign og virtuose instrumentale indslag skrev DMA-juryen:

”De formår, med deres uhøjtidelige tilgang til musikken og idérige lydlandskaber, at pege den danske jazz i en spændende retning og viser ligeledes, hvordan globaliseringen har bidt sig fornøjeligt fast på den danske musikscene.”

Foruden at vinde en DMA for årets særudgivelse i 2017, har Kalaha været i rotation på radioplaylister over hele verden, bl.a. hos den anerkendte engelske DJ, pladeselskabsdirektør (Brownswood) og radiovært på BBC 6 Music, Gilles Peterson. Peterson har bl.a. sagt om “Masala”:

“Brilliant album! Very tropical again! You can hear that African lo-fi influence on the whole album”.

I efteråret 2018 følger Kalaha op på deres DMA-vindende album “Masala", med en helt ny udgivelse.

Supplerende denne aften er trioen Solborg/Banke/Heelbøll. Samarbejdet mellem saxofonist og klarinettist Anders Banke og guitarist Mark Solborg er noget ganske særligt. De har spillet sammen så længe, og i så mange sammenhænge at det, når det er bedst, går hen og bliver telepatisk. I disse år spiller de ganske meget med trommeslager par excellence Bjørn Heebøll (fra bl.a. Slaraffenland, Bisse og Niels Skousen). Trioen væltede under sommerens Jazzfestival flere københavnske spillesteder. Uden at de på nogen måde fornægter en lyrisk og smuk side er der alt andet lige skrald og smæk på her. Materialet består af både egne værker og særligt udvalgte favoritsange taget under meget kærlig behandling.

De tre musikeres erfaring er ikke til at tage fejl af, og dette vil blive tydeligt når de brænder jazzen af i en sådan grad, at forbrændinger i ørene kan forekomme!

Koncerten er gratis med musikårskort eller billet til forestillingen 16:29 den samme dag.

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Restaurant Aro, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, RecordPusher, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje og Dansk Artist Forbund.