Koncert

05.04.2019

Kefaya

Kefaya bevæger sig I et musisk grænselandskab der kan betegnes som guerilla jazz, contemporary world-fusion, flamenco, mellemøstlig folklore og etiopisk jazz til sat elektroniske understrømme.

Kefaya har base I London og er en eklektisk gruppe af immigranter og internationale artister, som søger en fælles klangbund imellem diverse folke-traditioner fra den store verden, blandet med en cutting-edge lyd der dybt rodfæstet i det 21. århundrede. Derudover slår de bl.a. deres folder, som livemusikere hos kapelmester Sarathy Korwar der bl.a. udgav albummet ”My East Is Your West” i 2018 med Kefaya, som backingband.
Kefayas award-vindende debutalbum “Radio International” blev bl.a. optaget i Palæstina, Indien, Spanien, Italien og England. Numrene blev til med lokale musikere fra de respektive lande. Kefayas musik transcenderer således genrer og geografiske grænser for at fremmane den universelle og åndelige skønhed vi kan finde via musikken.
“Radio International” blev i 2018 udnævnt til det 16. bedste ”world”-album hos det toneangivende magasin Songlines på deres Top 50 over de bedste ”world”-albums de seneste fem år.
https://www.songlines.co.uk/explore/guides-and-lists/the-50-greatest-world-music-albums-of-the-last-five-years-updated-2018
Efter at have været på flere tours i Indien og EU har Kefaya oparbejdet et særdeles godt ry for deres virtuose og hypnotiserende live-optrædener. Deres koncerter og udtryk er unikke synteser af musiske stilarter der undersøger de universelle forbindelser der eksistere os mennesker imellem. Kefaya søger at finde en fælles stemme samtidig med, at de hylder deres distinkte traditioner og identiteter.
De har færdig-indspillet deres næste album, som efter sigende skulle udkomme en gang i 2019.

Pressen har bl.a. skrevet:

"One of the most intriguing new bands of the year"
**** The Guardian

"Magnificent...awe-inspiring...breathtaking......stunning...spell-binding"
***** Morning Star       

“Ecstatic… Like light from a distant star” 
**** Financial Times

"A gorgeous meeting of textures and worlds…A compelling listen "       

**** Evening Standard            

"An incredible new album...absolutely love it!"
Mary Anne Hobbs, BBC 6 Music

“Powerful, thought-provoking stuff” 
**** Songlines

"Excellant album... you can imagine the pulses of digital subversion buzzing through it" 
**** New Internationalist

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Restaurant Aro, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, RecordPusher, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje og Dansk Artist Forbund.