Mere Momentum

16.05.2019 - 17.05.2019

KIS+S - Hedwig And The Angry Inch

Forestilling, paneldebat og draqworkshop

Temaet er KØNSIDENTITET. Interesserer du dig for mangfoldighed blandt mennesker? Så er dette 2-dags event måske lige noget for dig.

I anledning af Mangfoldighedsfest, der netop hylder mangfoldigheden, er dette helt unikke samarbejde mellem Keep It Simple og Spectrum opstået som et eftermæle 17.-18. maj på Teater Momentum efter selve Mangfoldighedsugen. 

I vil blive præsenteret for et tværkulturelt event, der byder på både DRAQs, teater, musik, transkønnethed, punk, samfundsdebat, fest og personlige historier fra virkeligheden.

Samarbejdet mellem Spectrum og Keep it Simple opstod på baggrund af et inderligt ønske om at sætte fokus på kønsidentitet. Hvor forestillingen “Hedwig and the Angry Inch” netop handler om dette og om at acceptere andre, uanset hvem og hvad de er, har Spectrum daglig kontakt til LGBT+ miljøet og er selv repræsentanter for en verden fuld af mangfoldighed og farver (i overført betydning).

Vi håber, at vi gennem vores 2-dags event kan være med til at levere stof til eftertanke, samt inspiration til en konstruktiv debat, der forhåbentlig vil fortsætte længe efter vi har forladt Teater Momentum.

Program

Torsdag d. 16/5 

Kl. 19.30: Forestilling “Hedwig And The Angry Inch”
Kl. 21.15: Paneldebat i Foyeren

Fredag d. 17/5

Kl. 17.00: Drag-workshop i Foyeren
Kl. 19.00: Fællesspisning
Kl. 20.30: Forestilling “Hedwig And The Angry Inch”
Kl. 22.00: Afterparty i Foyeren

Hedwig and the Angry Inch

Hansel vokser op i Østberlin alene med sin mor. Han kæmper hele sin ungdom med at finde sig selv og søger tilflugt i kærligheden til rockmusik. Hansel møder den amerikanske soldat Luther og forelsker sig hovedkuls. For at forfølge kærligheden og Luther til USA får Hansel foretaget en kønsskifteoperation og bliver til Hedwig. Operationen går dog ikke helt som forventet og Hedwig efterlades med en “angry Inch” i ingenmandslandet mellem at være kvinde og mand.

Efter sin ankomst til USA bliver Hedwig forladt af først Luther og sidenhen sit livs kærlighed Tommy Gnossis der ikke kan håndtere den person Hedwig i virkeligheden er. Hun finder sig selv alene og forladt i et fremmed land. Det eneste hun egentlig altid har ønsket sig er at føle sig elsket. I et forsøg på ikke at gå helt i opløsning søger Hedwig trøst i den eneste kærlighed der aldrig har svigtet hende; rockmusikken.

Anmeldelse af “Hedwig And The Angry Inch” på Kansas City, februar 2019:

Den 4. Væg ★★★★

"Hedwig and the Angry Inch har spillet sammen rigtig længe, og det bliver faktisk vist ret lækkert med en masse små detaljer fra bandets side." (...) "Skynd dig ind og se den, hvis du kan lide rock, du kan lide musicals, du kan lide bevægende historier og/eller solid performance."

Læs hele anmeldelsen her: 

Paneldebatten om kønsidentitet
Efter forestillingen stiller et antal stærke personligheder op for at debattere og fortælle om deres tanker/oplevelser/fortællinger indenfor LGBT miljøet, med fokus på repræsentation af transpersoner og kønsidentitet. Der er bl.a. fokus på LGBT personer i film og serier, Interkønnedes rettigheder og hele fortællingen om skuepillernes oplevelser med at agere transkønnede i arbejdet med “Hedwig And The Angry Inch”.

Workshop med Spectrum - Vær DRAQ for en dag!

Kom og finde din indre diva frem! Til KIS+S tilbyder Spectrum en spændende og lærerig workshop, hvor du har mulighed for at få lagt den lækreste og vildeste krigsmaske til aftenens løjer! To kompetente drag queens vil stå klar med penslerne, og Spectrums Kønidentitetsforum vil står klar med svar på spørgsmål om køn, identitet og hele trans/queer spektrummet.

Så kom og gør dig klar til en hyggelig og festlig aften, og bliv pyntet pænt til mødet med Hedwig! Medbring selv festtøj og godt humør!

———————————————

Lidt om Keep it Simple

Bag produktionen har vi den lille forening Keep it Simple. Keep it Simple har igennem et par år lavet flere musicalkoncerter og afholdt adskillige musicalkaraokeaftner, men Hedwig and the Angry Inch er første gang foreningen kaster sig ud i en egentlig musical. Fælles for alle Keep it Simples produktioner er at det ikke er et kæmpe udstyrsstykke, med store kulisser og optrin. Musicals kan også være enkle. Det er det vi gerne vise med Keep it Simple.

KIS+S er anden gang at Keep it Simple sætter Hedwig and the Angry Inch op. Første gang var i februar 2019 hvor forestillingen spillede 6 gange på Kansas City i Odense.

Lidt om Spectrum

Spectrum er en studenterforening for LGBTQ+ studerende på SDUs campusser, og 

andre interesserede i emnerne seksualitet, køn og identitet. Ønsket er at skabe et 

fællesskab og et netværk blandt LGBTQ+ studerende, hvor man kan være sig selv og 

høre til, og samtidig lære mere om hinanden.

Der kører fast to events om måneden, Queer Kolding på Campus Kolding, og 

Kønsidentitetsforum på Campus Odense, samt ad hoc events, som bestyrelsen og de 

frivillige skaber.

Der samarbejdes også med relevante partnere, og gøres en aktiv indsats for at blive hørt i Syddanmark, med fokus på bedre forhold i skoler, sundhedssystemet og lovgivningen for LGBTQ+ personer.