Vol.12

22.02.2019

Martyrer

Reading Festival Vol. 12

En farce om dobbeltagenter i en terrorcelle.
Af Niclas Ashkan

’Martyrer’ handler om en terrorcelle og Mikkel, der forsøger at infiltrere den for at opspore en skikkelse, der kun er kendt som ‘den blinde imam’. Cellen tester ham ustandseligt. For at kunne overbevise dem, må han lære at tænke og handle som de gør. Grænserne mellem løgn og sandhed bliver mere og mere utydelige. Da han endelig får dem overbevist om, at han er en af dem, så er han det faktisk. Det er en tekst om, at vi er, hvad vi foregiver at være, så vi må være forsigtige med, hvad vi foregiver at være. I øvrigt vil du ikke tro, hvor mange gode plot twists der er!

Niclas Ashkan er uddannet fra Dramatikeruddannelsen 2013. Han skriver på en serie af forbundne skuespil med paraplytitlen ‘Opløsningstiden’. ’Martyrer’ er et af dem. Teksternes fællesnævner er race, sprog og vold. Det er ikke integrationsdramatik, det er disintegrationsdramatik. 

Reading Festival Vol. 12
Oplæsning af dramatikeres tekster, før de bliver til teater. Som afslutningsmanøvre på sæson Neo-Europa kuraterer vi en Reading Festival: Publikum inviteres med ind i de upcoming dramatikeres maskinrum og hører første læsning af de spritnye tekster. Teksterne er skrevet af unge, nye dramatikere under overskriften ‘Terror’. Vi lyn-iscenesætter teksterne og præsenterer dem for jer i et helt råt format. Nogle gange er tekst stærkere, når den ikke er udsat for lyd, lys, kostumer og sceneskift. Efterfølgende er der åben debat om teksten. Ingen af vores store forestillinger har omhandlet terror - derfor sætter vi spot på denne igennem fire yderst forskellige tilgange til emnet.

 • Feb

  22

  Starter kl. 19:30
  Dørene åbner kl. 18:30
  22.02.2019 kl. 19:30
  • Dørene åbner: 18:30
  • Dørene lukker: 02:00
  Teater Momentum
  Ny Vestergade 18 5000 Odense C