Comedy

20.09.2019

Momentum Comedy Nights #1

Ane Høgsberg & Mikkel Klint Thorius

Sammen med den Odenseanske komiker og ildsjæl, Olav Lundsgaard, er vi glade for på Teater Momentum at kunne udbygge Odenses comedy-scene. Alle fire aftener vil Olav Lundsgaard være veloplagt vært og invitere både etablerede komikere og også upcoming talenter, i comedy-kredse bedre kendt som æsler, på scenen. 

Ane Høgsberg er en af de skarpeste komikere i landet. Hun har med sine one woman shows ”Dårlig feminist”, 2017, og ”Døden har en årsag”, 2019, anlagt en charmerende ironisk distance til emner, som ellers kan savne latterpotentiale. Siden sin start i 2008 har Ane Høgsberg installeret sig selv som centrum i historier, der går til benet, altid serveret med underspillet selvironi. I 2016 vandt hun Talentprisen ved Zulu Comedy Galla og dermed også en blåstempling fra den branche, som hun indtager en unik plads i. Sammen med kollegaen Jonatan Spang er Ane Høgsberg vært på den populære podcast ”Voksenvenner”, hvor de inviterer indenfor i deres univers af mere og mindre hverdagslige begivenheder, som vi alle kan lade os underholde af og identificere os med. Derfor er det en god idé at svinge forbi og opleve Ane Høgsberg til Momentum Comedy.  

Aftenens anden komiker har sit andet one man show ”Vanvittigt” på trapperne i 2020 og med sit første af slagsen ”Hvid skyld” på Netflix, må man sige, at Mikkel Klint Thorius er en erfaren mand på de skrå comedy-brædder. Det kan lyde så fortærsket at bruge en etikette som ’samfundsrevser’, men lige på Mikkel Klint Thorius passer det virkelig godt. Der er ikke tale om en stille protest, når han griber mikrofonen, i stedet kan du skraldgrine af hans jokes, der tydeligt fremstiller det samfund, vi alle lever i. Med en næsten finurlig forundring i stemmen vender han spejlet mod sig selv og øser ud af sine tanker om a l t mellem himmel og jord. Allerede i 2013 nåede han finalen i DM i stand up, og i 2017 vandt Mikkel Klint Thorius ”Comedy Fight Club Live” og blev nomineret til Zulu Comedy Gallas Talentpris, så du kender sikkert hans navn. Kom og grin med på Teater Momentum.