Koncert

06.05.2017

Naomi Motomura, Yuki Kaneko, First Flush, Weile & Bandom

Momentum åbner dørene op for japansk musik og andet godt fra pladeselskabet Visage

Lørdag d. 6. maj vil der på Teater Momentum være et arrangement, hvor Danmark og Japan bygger broer. Det bliver en aften vitterligt i øst og vest, som byder på en række musikalske møder på kryds og tværs. Mens Bandom er et band, hvor tre guitarer går i ét, så får Naomi Motomura på magisk vis sin ene guitar til at lyde som flere universer. Genklange af disse universer kan man høre i Yuki Kanekos ambiente musik og indiske violinstil. Det hele står overfor og mødes i kammeropsætningen hos First Flush, der sammen med Weile giver et bud på at fortolke og videreudvikle den danske sangtradition. Alle disse optrædender er samlet under hatten af Visage, et uafhængigt pladeselskab med rødder i den fynske muld.

Dørene åbner kl. 19.00 & musikken begynder kl. 19:30

Entré: 60 kr. (Bemærk at årskort ikke giver adgang til denne koncert)

NAOMI MOTOMURA

Naomi er kendt som guitaristen fra ‘ZELDA’, et legendarisk pige-new-wave-band fra 80’erne i Japan. Efter ZELDAs opløsning blev Naomi optaget af en masse forskelligt musik og skabte derefter solo albummet ‘Whole’[2013]. Henover de 50 minutter, albummets 8 sange udspiller sig, bliver man absorberet ind i Naomis indre univers. Alle disse multiplex-optagelser er fremskaffet med kun en enkelt guitar. Det samme arbejde gør hun til koncerter, hvor det næsten er ufatteligt, at alt det lyd stammer fra kun én musiker. Hun udtrykker en utroligt verden af tomhed indenfor et mikrokosmos. Naomi er en værdifuld person som kvindelig guitarist, der samler sit hele udtryk med kun én guitar, og hun spiller en aktiv del i og udenfor Japan. Naomi optrådte i Toronto og New York i 2014, og i 2016 var hun på europaturné med koncerter i Storbritannien og Tyskland.

Lyt til Naomi Motomura youtu.be/bXVQw11Ar4g

Lyt til Naomi Motomura sammen med trommeslageren Tatsumaki Taro (/talowthetornado) youtu.be/faNMM4ojExQ

 

YUKI KANEKO

Yuki er en violinist, der gør brug af af indisk violin. Hun var oprindeligt guitarist i et syreband, udgav to albummer i gruppen ‘Floating Flower’ sammen med Tetsuya og Makoto Kawabata(Acid Mothers Temple) sidst i 90’erne, hvor hun spiller sitar, guitar og sang. Derefter tog Yuki til Inden og spille violin. I 2001 begyndte Yuki at lære en indisk violinteknik fra Dr. Mohanty, og senere lærte hun Hindustanimusik ved Dr. N Rajam. Siden 2008 har hun været i lære hos Dr. L Subramaniam i Karnatisk musik. Yuki spillede ved Bodh Mahotsav og sammen med Tokio Hasegawa(tidl. Taj Mahal Travellers) i Budhagaya i 2014 og til ‘Asian Indian Festival’ i Taiwan, både 2015 og 16. Sidste år var hun på Solo tour med elektrisk violin i Storbritannien og sammen med Naomi Motomura(tidl. ZELDA) i Grækenland og Tyskland. I 2016 udgav Yuki Kaneko to albummer, det ene ‘Caño Cristales’ med Mitsuru Tabata(Acid Mothers Temple) og det andet ‘Mythos’ som violinduo med Yuji Katsui(Rovo). Udover den indiske musik spiller Yuki Kaneko også forskellige andre musikstile og genrer såsom Ambient, Electronica, Psych, Improvisation osv. ved brug af elektrisk violin, synthesizer og bærbar.

Lyt til Yuki Kaneko: youtu.be/3sr6ieQI8Zc

Besøg hjemmesiden: http://kanekoyuki.wixsite.com/kaneko-yuki

 

BANDOM

Dette foretagende er et band bestående af tre guitarister. Oprindeligt opstod bandet idet de skulle bakke bagom JIJIKUSANDAs liveoptrædener og senere akkompagnere den japanske rockmusiker Kousuke Takahara på hans DK/DE-turné i 2016. Bandet arbejder meget med hypnotiserende og eksperimenterende guitarkompositioner, som de senest optrådte med til festivalen Krystalpaladset på Musikbiblioteket i Odense.

Lyt til Bandom soundcloud.com/weile/bandom-plays-apple-blossoms-w-jijikusanda-kousuke-takahara-cover-song

 

WEILE

WEILE er et familieprojekt, normalt bestående af tre brødre og en trommeslager, men særligt til denne aften på Momentum vil bandet være en tomandsopsætning med Sune og Nicolai Weile, der optræder: “Vi har helt tydeligt fundet et fælleskab på flere planer i musikken. Det bunder bland andet i vores fars gamle LP-samling, men er også lyden af fødselsdage, sommerfester og lillejuleaften, der er gået i frø. Vi drikker af den samme inspirationskilde og har jammet os frem til et musikalsk fællesskab. Det er det, som vi altid forsøger at formidle ud over scenekanten.” En liveoptræden med bandet skal af samme grund gerne stå tilbage som en helt særlig oplevelse: ”Som mange andre går vi til et utal af koncerter, og er særligt inspirerede af de situationer, hvor der opstår interaktion og samhørighed mellem band og publikum. En koncert med WEILE skal være som at træde ind i et rum, hvor man har lyst til at blive. Længe. Om det lykkes må publikum vurdere,” slutter WEILE.

Lyt til Weile: soundcloud.com/weileband/sets/forste-single

 

FIRST FLUSH (kammeropsætning)

Et band, der er aktuelle med den dansksprogede rockplade ‘FUWA', udgivet d. 30. marts i år. First Flush blev af musikmediet Passive Aggressive beskrevet til at være som en “tilstandsrapport på en eksperimenterende musikscene, der normalt er så flygtig, at den er svær at komme ind på livet af”. Ordene afspejler meget godt den mangesidige diskografi bandet har i ryggen, der tæller den punkede 1’er ‘Happening’(2012), dansksproget syrerock på “På Tinden" (2014), fremadrettet rock i 'Min Erindring’(2015) og nu senest 'FUWA'(2017). First Flush er i nogens øre muligvis kendt som rockbandet, der bruger autotune og trommerslageren Jeppe Davidsen udtaler sig herom: “Det er efterhånden blevet en følelse i sig selv. Jeg synes det kan givet et vokalmæssigt boost, altså ikke nødvendigvis pitchmæssigt, men hele sangens stemning kan faldet på plads med autotune på sangen. Det kan den så sandeligt også uden auto, men indimellem kan det være den, der får vokalerne til at fungere optimalt” Til denne aftenen på Teater Momentum vil I derimod ikke opleve First Flush som et rock band, men møde et tremandsopsætning bestående af to akustiske guitarer og en violin. Bandet i sin klassiske rockopsætning havde givet en anden oplevelse, og det bliver derfor et helt særlig udtryk, der forsøger at bygge broer til aftenens andre musikere.

Lyt til First Flush https://www.youtube.com/watch?v=fVxVlyrwxns

 

Læs om pladeselskabet Visage: passiveaggressive.dk/visage-et-play-i-ukendt-territorium/

Besøg hjemmesiden: visagevisage.dk