Mere Momentum

05.11.2018 - 13.11.2018

Paradis - en krigskabaret

Ny dramatik Kabaret

Kvinderne tager flirtende imod dig i døren og fører dig til dit bord. Atmosfæren er intim og feminin som en 1800-tals sangerindepavillion anno 2018. Du får serveret noget at drikke. Men pas på hvad du siger: det er ikke en kabaret om glade dage.

Det er en kabaret om krig. En nyskrevet musikforestilling om rædslerne foretaget af kvinder i krig.

Den normale kvinde er omsorgsfuld og kærlig. Volden er mandens område. Ifølge den stereotype forestilling er kvinden i krig en undtagelse, en kvinde der må gå imod sin natur.

Men krigens og sejrens historie er for det meste blevet fortalt af mænd. Vi vil gerne fortælle en anden historie. Kvindernes egen historie om kvinder i krig.

Kvinder har altid været engageret i vold på den globale politiske arena. Men hvad er forskellen på manden og kvinden i krig? Er kvindernes oplevelser anderledes?

I kabareten er det kontrasten mellem kroppens yderligheder der rammer publikum, det sanselige og forførende, og det hårde og blodige. Men stemningen er vovet og forførende mens maskerne falder og krigskvindernes rædsler åbenbares, så skål! - og velkommen indenfor i deres mørke paradis.

Varighed 75 min.

Artist talk 6., 8. og 9. nov

Dansk tale

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Wilhelm Hansen Fonden og Odense Kommune, By- og Kulturforvaltningen.

  • Køb billetter
    Scroll ned for flere datoer

Medvirkende Mette K. Madsen, Jeanette Lindbæk Birk, Katrine Bæk Sørensen

 

 

 

 

Dramatiker Julie Glargaard
Komponist/musik Søren Siegumfeldt
Instruktion Petra Adlerberth-Wik
Scenografi Filippa Berglund
Dramaturgi Susanne Hjelm Pedersen

Af Teater Mannheim i co-produktion med Sarah Sarina Rommedahl og Teater Momentum

Anmeldelser

  "Det er skarpt, morsomt og morbidt til tider, uden at det tager overhånd. Scenografien er rå og ret fantastisk. [...] Lækker, historiefortællende sang, fremragende timing og en smule kikset dans - men med selvironi og koreografi, der holder. Det, der virkelig får mig op at ringe, er teksterne. De er morsomme og dystre og fortæller levende om rædsler begået af kvinder i krig."
 ★★★★   
- Sara Brun Nielsen, Fyens Stifttidende

  "Det er den debuterende Petra Adlerberth-Wik der instruerer, og det er lykkedes hende let og elegant at udfolde de tre skuespilleres forskellige styrker, hvilket giver kabareten – på trods af kabaretstilens implicitte opdeling – et overordnet flot og samlet helhedsindtryk [...]Slip hæmningerne, og giv dig hen til fortællingen om de mange kvinder der er en del af krigene – både førhen og nu."
 ★★★★ 
- Casper Koeller, Sceneblog.dk  

★★★★★
- Kulturkongen.dk

 "Denne krigskabaret tør godt at gå i dybden med sit emne og tage det alvorligt, og det lykkes rigtig godt."
★★★★
-  Jonas Guldfeldt Viuff