Koncert

26.10.2017

Sarathy Korwar

Jazz

Horisontudvidende lydmassage i grænselandet mellem jazz, electronica, indisk folk og klassisk musik.

Support: Petreikis/Bøttern/Bak/Hedegaard

 

Sarathy Korwar er en central aktør i Londons blomstrende jazz-miljø, hvor han sammen med blandt andet navne som Shabaka Hutchings, Yazz Ahmed og pladeselskabet 22a er med til at revitalisere jazzen. Det sker blandt andet ved at musikerne bruger jazzen som afsæt for en række banebrydende udforskninger af musikkens ukendte territorier på tværs af genremæssige grænsebomme. 

Sidste år udsendte Korwar sit debut album “Day To Day” via et af verdens førende elektroniske pladeselskaber, Ninja Tune. Et album, der både i lyd og tematik er en hyldest til multikulturalismen og den migrationshistorie, der har beriget Korwar med indblik i kulturelle koder på tværs af nationale skel. Ifølge Korwar selv er “Day To Day” en ”Indian-jazz-folk-classical-electronic record”, der anvender en art jazzet altruisme til at parre Alice Coltranes astral-jazz og Steve Reids panoramiske afro-jazz med electronica og hypnotisk, indisk sufi-musik fra det sydindiske Siddi-folk.

Korwars musikalske projekt er ganske enkelt en åbenhjertig og håbefuld hele-verdens-diagnose, der ser bort fra de skel mellem mennesker (eksempelvis på baggrund af race eller ophav) som magthavere verden over forsøger at accentuere i disse år i et frygteligt forsøg på at inddele menneskeheden efter hudfarve, kultur eller religion.

Med andre ord: Du kan forvente dig en horisontudvidende musikalsk og følelsesmæssig oplevelse, når Korwar live udfolder sine varme, altruistiske lyd-landskaber i grænselandet mellem jazz, elektronisk musik, klassisk musik, traditionel østafrikansk og indisk folklore.

Sarathy Korwar er desuden aktuel med det kosmiske electro-jazz-projekt, A.R.E. Project, som foruden Korwar består af saxofonist, Shabaka Hutchings og den Chicago-baserede house-musiker, Hieroglyphic Being.

www.sarathykorwar.com

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg og Statens Kunstfonds Projektstøttetudvalg for Musik.