Mere Momentum

30.10.2019 - 31.10.2019

Slag

Visuelt teater

Med et slag var der ingenting… Jeg svævede i ingenmandsland.  ‘Slag’ fortæller om tiden efter en blodprop og forsøger at vise hjernens associationer, det sete og det usete gennem et visuelt scenesprog med videoanimationer, lys og lyd. Når dén man elsker fra den ene dag til den anden uigenkaldeligt bliver en anden, og når velfungerende tosomhed pludselig afløses af frustration, fortvivlelse og personlighedsopløsning. ‘Slag’ følger hjernens associationer i frit fald og kærligheden, der presses og testes til det yderste.   

Varighed 55 min

Artist talk 30 okt

Dansk tale

Fra 16 år

Uddrag af anmeldelse af Weekendavisen: ”I Rolf Heims fortrinlige instruktion finder vi både smerten, kampen og selvbebrejdelsen. Kvints ene arm tæsker løs på den anden i et desperat forsøg på at vække lammelsen til live.. Den poetiske projicering af dukkehuset opblandes med realoptagelser af Kvint tilsat et brusende, dystert lydlandskab. Resultatet er en dragende intimitet, der minder om både canadiske Robert Lepages erindringsfortælling 887 (2015) og Impossible (2016), Edward Lloyd Pierce sci-fi-version af Orfeus på Husets Teater.”

Uddrag af anmeldelse af Information: “Det er hjerteskærende at se, hvordan Helene Kvints slagne kvinde med udslukt blik flytter sin døde arm eller forsøger at tigge sig til et kys, mens Jacob Stages tålmodige mand forvandler sig til en kreativ hjemmehjælper, der bare skal slæbe sin kvinde rundt og give hende tøj på. Eller hvordan han pludselig får kæmpekræfter og løfter hende som sit livs trofæ.”

Danske Seniorer: “65 intense minutter er, hvad det tager Helene Kvint og Jakob Stage at visualisere alt det, der sker, når en, man elsker, bliver ramt af en hjerneblødning: den enes desperate håb om, at alt bliver godt, den andens resignation – fordi alt synes udsigtsløst, den enes forvandling fra et aktivt menneske og partner til en ”halv grøntsag”, den andens fra elsker, kæreste, partner til omsorgsgiver med ansvar for alt i huset. Og nedenunder alt det, der forandres, findes stadig et menneske med behov for ømhed og kærlighed. Tankevækkende … og bestemt værd at se …”

 Medvirkende
Helene Kvint, Jacob Stage

Instruktør
Rolf Heim

Egnet til
  • 16+

Videodesign
Helle Lyshøj    

Af
Helene Kvint  

Anmeldelser

★★★★  
- XQ28.DK

★★★★
- Den4væg.dk

★★★★  
- KOP Kultur

★★★★  
- Kulturkongen.dk