Koncert

20.10.2018

Strobes (UK) & Exonyms (DK)

Rock-ish-math-electronica-IDM-polyrhythmic-extravaganza

Hvis du har været inde og se Horse Lords (US) og Goat (JP) så vil du ikke gå glip af det her!

Strobes (UK)   
Strobes består af Dan Nicholls (der bl.a. har arbejdet sammen med Squarepusher og Matthew Herbert) på keyboard og elektronisk tingeltangel, trommeslageren Joshua Blackmore (Troyka) og guitar- og synthtroldmanden Matt Calvert (Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra).

Gruppen hvirvels rundt af Nicholls elastiske og sofistikerede keyboard og bas-synth-arbejde tilsat Blackmores svimlende og intrikate beats samt Calverts guitar der skifter fra knusende støj til ekstatiske og polyrytmiske strøg. Strobes’ musik er hektisk og nærmest nervøst anlagt og spreder sig ud over alt fra math-rock-udforskninger og afrikansk-inspireret rytmik til glitchy pulveriserende elektronik.

Strobes skyr det rigide og statiske og føles fri af tidsstempler. Deres musik kunne således være fra i overmorgen eller fra lige før. De er en intens og højoktan maskine, der brænder hektiske forløb og kringlede kompleksiteter af samtidig med, at de bevarer tilgængelighed gennem flydende forløb og en engagerende fornemmelse for melodisk intuition.

 "A sonic triangle of electrified polyrhythms, spaced-out synth jams and off-kilter beats." Således formulerer Strobes selv deres udtryk. Et udtryk der nærmest er umuligt at omfatte i et forståeligt sprog.

Exonyms (DK)
Exonyms er en trio fra Odense, der spiller elektronisk, eksperimenterende rock bygget op omkring forvredne sekvenser. Eller måske rettere er det horisontalmusik. Musik, der ikke nødvendigvis kan defineres ud fra andet end en gennemgående horisontalisering af rytmer og harmonier på tværs af tid, sted og traditioner.

Exonyms insisterer på at bygge bro mellem alt fra Talking Heads, Four Tet, Madlib, Orchestre Poly Rythmo De Cotonou og Ace Of Base til internetkultur, globalisering og kraut. Uden egentligt at lyde som nogle af delene. Exonyms er født ud af en fælles kærlighed til grænsesøgende og genrenedbrydende musikalske revolutioner. 

Entre: 50 kr.

Fri adgang med Momentum Musikårskort. Vi gør opmærksom på, at at det kun er musikårskortet, der giver adgang til koncerter med mindre andet er angivet. Find dit musikårskort her.  

Dørene åbner kl. 20.00
Exonyms kl. 21.00 og Strobes kl. 22.00

Koncerterne er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Restaurant Aro, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, RecordPusher, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje og Dansk Artist Forbund.