Koncert

02.09.2018

Tarawangsawelas (ID)

Indonesian Folklore, New Age, Gamelan, Spiritual Minimalism

Tarawangsawelas er en duo fra Bandung, der spiller en moderne version af den hellige vest-javanesiske musik, tarawangsa. Duoen, der får følgeskab af deres musikalske mentor, Pak Pupung Supena, spiller på den til genren byggede, to-strengede bue, tarawangsa og på en syv-strenget jentreng, der minder om en kecapi (Sunda-folkets pendant til en zither/citer).

Musikken er en hypnotisk og æterisk blanding mellem minimalisme og dyb spirituel, ritual-musik. En art kosmisk opdatering på den traditionelle javanesiske gamelan-musik, der i årtier har ydet stor indflydelse på vestlig ambient og amerikansk minimalisme, men også på jazz, kraut, new-age og elektronisk musik.

Med “Wanci” er det næsten som om duoen kvitterer for årtiers fascination udefra og på diskret vis opsamler små komponenter fra alle disse musikalske retninger (især i form af kompositionernes nænsomme avantgardistiske træk og en særdeles fascinerende og eksperimenterende produktion), der har lært af javanesisk musik. Eller i al fald på ny viser det nære slægtskab mellem progressiv, vestlig musik og spirituel, lokal folklore fra West-Java.

En smuk sløjfe om musikhistorien... og så er lyden dybt, dybt vanedannende.

Tekst af Dagens Album/Mikkel A. Kongstad.

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Dørene åbner kl. 20.00, koncertstart kl. 21.00