Vol.13

21.02.2019

These days of daze

Vol. 12 Reading Festival

Fysisk teater/mime

Et poetisk studie i terror i mellem fædre og døtre.
Af Sonja Ferdinand

Faren, en offentlig anerkendt kunstner, hyldet og hædret, er død. Tilbage står datteren, Daze, og moren, Alice, med et trådnet af fortællinger om faren og den barndom, Daze ikke rigtigt kan huske. Daze husker i brudstykker, i statiske billeder, Alice husker ikke eller ønsker ikke huske: Det er fortiden. Den offentlige historie om den store mand tørner sammen med mor og datters fortællinger om livet indenfor murene. Men heller ikke her, indenfor murene, stemmer historierne, erindringerne overens. Teksten vandt Brecht Drama Award 18.

Sonja Ferdinand er studerende på Dramatisk Skrivekunst på Den Danske Scenekunstskole. I sin dramatik er hun optaget af identitet: Som en konstruktion, en historie der fortælles, falder sammen, og samler sig i mosaiske mønstre.

Reading Festival vol. 12
Oplæsning af dramatikeres tekster, før de bliver til teater. Som afslutningsmanøvre på sæson Neo-Europa kuraterer vi en Reading Festival: Publikum inviteres med ind i de upcoming dramatikeres maskinrum og hører første læsning af de spritnye tekster. Teksterne er skrevet af unge, nye dramatikere under overskriften ‘Terror’. Vi lyn-iscenesætter teksterne og præsenterer dem for jer i et helt råt format. Nogle gange er tekst stærkere, når den ikke er udsat for lyd, lys, kostumer og sceneskift. Efterfølgende er der åben debat om teksten. Ingen af vores store forestillinger har omhandlet terror - derfor sætter vi spot på denne igennem fire yderst forskellige tilgange til emnet.

Dramatiker Sonja Ferdinand  

Spillere 
Amira Jasmina Jensen
Lise Kamp Dahlerup