Koncert

06.10.2018

THURSTON MOORE (US) & BNNT (PL) SUPP. LACOSTE

Thurston Moore
Momentum Musik er ualmindelig stolt af at kunne præsentere et af de største alternative musik-ikoner de seneste 40 år!

Thurston Moore (US) behøver vist ikke nærmere introduktion: Moore har med grundlæggelsen af gruppen Sonic Youth tilbage i starten af 1980’erne og sit mangeårige virke i grænselandet mellem rock, støj, avantgarde, jazz og improvisation haft en enorm betydning for alternativ musik og kunst generelt.

Moore har de seneste år knyttet stærke bånd til Københavns eksperimenterende musikmiljø. Dette skyldes, at han i 2015 blev udnævnt til adjungeret professor på RMC i Kbh. og således har haft sin regelmæssige gang i DK.

Det er første gang, at Thurston Moore spiller i Odense, så det er selvsagt med stor ydmyghed og glæde, at vi byder jer indenfor til en intimkoncert med Moore. Han spiller solo og dette gør han i en teaterkulisse. Det er således en helt igennem intim og unik oplevelse der er os i vente.

OBS! Thurston Moore spiller KUN på Momentum i forbindelse med den fælles tour af BNNT og spiller derfor IKKE til de andre tre koncerter på Alice Cph., TAPE og Danish Vaishyas i Aalborg.

BNNT (PL)
ALICE drager atter rundt i det danske land og byder på dansk tour med polske BNNT (Instant Classic) – der har fået publikum til at måbe med deres intense blanding af dyster performance, klanginstallationer og muteret industrial/doom/improv. Turneen præsenteres af ALICE i samarbejde med TAPE, Teater Momentum og Danish Vaishyas.

Den polske eksperimentalscene rykker markant i disse år, og et af de labels, der for alvor synes at markere sig med det ene interessante projekt efter det andet, er det Krakow-baserede Instant Classic, som bl.a. udgiver avant-jazz ensemblet Innercity Ensemble.

Netop Instant Classic udgiver også duoen BNNT – et i sandhed bemærkelsesværdigt projekt bestående af Konrad Smoleński og Daniel Szwed. At kalde BNNT for et band er en tilsnigelse, for de arbejder tværmedielt mellem musik, visuel kunst og performance og skaber på scenen en blanding af industrielle lydskulpturer, shamanistiske ritualer og tung improv, hvor især de dystre og rituelle trommer fylder meget.

Musiksiden The Quietus har flere gange hyldet BNNT og om deres seneste album, 'Multiverse', som bl.a. tæller gæsteoptræden fra svenske Mats Gustafsson, brugte de udtrykket ”sci-fi doom”, hvilket måske kan siges at være en ganske rammende beskrivelse af hele gruppens ætsende og fascinerende univers. Sidste år gæstede BNNT den prestigefyldte polske festival Unsound, hvor deres performance af netop The Quietus i øvrigt blev fremhævet som en af festivalens stærkeste. Her hedder det: ”The sight of two topless twitching noise rock Poles, wearing executioner masks, one behind a drum kit, the other playing what appears to be an actual anti-tank missile kitted out with pickups and bass strings is enough to create quite a stir on its own but their exploration of subtly modulating rhythms and riffs that call to mind Shellac at their most minimal and My Disco at their most hypnotic are astounding.”

Så ja, rygtet er for længst nået ud om at BNNT er en af tidens stærkeste garanter for en vild koncertoplevelse. Og det er derfor en udsøgt fornøjelse for ALICE at kunne præsentere en hel tour for den polske gruppe i Danmark - i samarbejde med Teater Momentum i Odense, TAPE i Aarhus og Danish Vaishyas.

BNNT kan opleves følgende steder:
04/10: ALICE, København
05/10: TAPE, Aarhus
06/10: Teater Momentum, Odense
07/10: Danish Vaishyas, Aalborg

Support til Thurston Moore og BNNT er lokale Lacoste, der spiller elektronisk acid.

Aftenens program:
19.00 Dørene åbnes
20.00 Lacoste
21.00 BNNT
22.00 Thurston Moore

Fra 19.00-20.00 og mellem og efter koncerterne spiller DJ Mikkel Kongstad

Entré: 200 kr. / 180 kr. med Momentum Musikårskort

BILLETSALGET ÅBNES MAN. D. 13/8 KL. 10.00

Koncerten er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Restaurant Aro, Fynske Bank Fonden, Sydbanks Fond, RecordPusher, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje og Dansk Artist Forbund.