Foredrag

16.05.2019

Trevor Davies talk

Kunst og performance i det urbane rum

Foredrag

Ud fra forholdet mellem kunst/performance samt det naturlige og konstruerede landskab, undersøger Trevor Davies, hvordan traditionen inden for "gadeteater" har ændret sig over tid. Han fortæller om, hvordan det steds-specifikke, steds-sensitive og urbane fortællinger i dag, i stigende grad, bruges til at beskrive en dramaturgi, der forbinder virkeligheden og det imaginære i nye formater inden for kunsten.

I denne sammenhæng er publikum også aktive borgere - og passivt forbrug ændrer sig ofte til interaktiv deltagelse, hvor demokratisk praksis kan fremkomme.

Samtidig kan det at arbejde steds-specifikt også åbne op for en kritisk dialog om det urbane rum og byudvikling.

Trevor Davies vil fremhæve problemerne, udfordringerne og potentialet for at arbejde i byrummet.

Trevor Davies er 69 år gammel og uddannet byplanlægger i Storbritannien. Har flyttede til Danmark i 1974 og har produceret 70 internationale scenekunst- og kulturfestivaler siden 1980. Han har etableret og styret 7 store kulturinstitutioner og har arbejdet med store urbane og kulturelle projekter som København 96 og Aarhus Europæiske Kulturhovedstæder 2017. I øjeblikket arbejder Trevor i Kiel, Gdansk, Vilnius, Athen, Riga. Lolland Falster og Pori omkring kulturelle by-projekter. Han etablerede Københavns Internationale Teater (KIT) i 1980 og er stadig meddirektør for KIT sammen med Katrien Verwilt. KIT’s nuværende fokus er Metropolis, en platform for steds-specifik performance i København.