Vol.12

23.02.2019

Xenomorph

Vol. 12 Reading Festival

Tre forskellige historier om terror glider gennem hinanden i en sproglig leg, der undersøger absurde kontraster i vores samfund.
Af Magnus Iuel Berg

’Xenomorph’ er en fortælling om vestens krig mod den perfekte fjende: Det ansigtsløse væsen, der vokser inden i os. Det er krigen vi umuligt kan vinde, for hvert eneste væsen vi slagter, skaber et nyt, som vokser op, bryder ud og går til angreb. Men vi må aldrig stoppe med at kæmpe, vi må aldrig lade som ingenting, for vi kan ikke leve med den latente trussel. Ikke længere. En ny generation går til angreb. ’Xenomorph’ er en trestemmig monolog om et 1001 menneskers gangbang, et torturdrab, et afværget angreb og den perfekte fjende, der bryder ud.

Magnus Iuel Berg er uddannet fra Den Danske Scenekunstskoles linje for dramatisk skrivekunst i 2016 og har siden skrevet forestillinger for bl.a. Det Kgl. Teater, Aarhus Teater og Teater Grob.

Magnus Iuel Berg vandt prisen for Årets Talent ved Reumertuddelingen 2018. 

Reading Festival vol. 12
Oplæsning af dramatikeres tekster, før de bliver til teater. Som afslutningsmanøvre på sæson Neo-Europa kuraterer vi en Reading Festival: Publikum inviteres med ind i de upcoming dramatikeres maskinrum og hører første læsning af de spritnye tekster. Teksterne er skrevet af unge, nye dramatikere under overskriften ‘Terror’. Vi lyn-iscenesætter teksterne og præsenterer dem for jer i et helt råt format. Nogle gange er tekst stærkere, når den ikke er udsat for lyd, lys, kostumer og sceneskift. Efterfølgende er der åben debat om teksten. Ingen af vores store forestillinger har omhandlet terror - derfor sætter vi spot på denne igennem fire yderst forskellige tilgange til emnet. 

 • Feb

  23

  Starter kl. 19:30
  Dørene åbner kl. 18:30
  23.02.2019 kl. 19:30
  • Dørene åbner: 18:30
  • Dørene lukker: 02:00
  Teater Momentum
  Ny Vestergade 18 5000 Odense C