by Proxy overtager teatret! Momentum vol. 11

De skaber internationalt orienteret scenekunst og de gør det uden instruktør. De er skuespillere, scenografer, musikere, dramatikere og dansere, for hvem det interdisciplinære er en generator og den kollektive metode en principsag.

De udfordrer Momentum med deres fokus på det kollektive. Kritisk skriver de:

 ”by Proxy skaber ikke kun eksperimenterende teater, de udvikler også deres forestillinger under en eksperimenterende og kollektiv ledelsesstruktur som udfordrer det gængse hieraki, med henblik på at skabe nye udtryk og udfordre teaterkunsten. Det glæder vi os til at opleve med by Proxy ved roret.”

Som en tematisk sammenhængende tretrinsraket skal by Proxy som Momentum vol. 11 producere tre nye forestillinger: LUGTEN AF ANDRE om ensomhed; OS om fællesskab; og STEDSANS om samfund. 

Og by Proxy fylder ekstra på. Udover disse tre nye produktioner genopsætter by Proxy også STOP BEING POOR og ESCAPE THE UNIVERSE som Momentum Vol. 11: 

STOP BEING POOR tuner ind på den kollektive angst, vi ikke taler om. Den angst, der straffer den enkelte i kapitalismens livscyklus: Arbejd. Forbrug. Dø. Forestillingen vakte international opmærksomhed især i norden, og senest i Danmark, da den åbnede Det Frie Felts Festival ved CPH Stage 2016.

THE YOU! SIGNAL er en interaktiv science-fiction-faction gåtur, en performativ installation, hvor publikum inviteres til at sende personlige beskeder ud i rummet via radiobølger. Som noget nyt opføres den identisk i tid både i Odense og i Hebron i Palæstina og en udveksling finder sted. 

ESCAPE THE UNIVERSE undersøger om en galaktisk flugt, kan afføde refleksioner over, hvorfor vi på Jorden er endt med at leve netop, som vi gør. 

Teater Momentum ser med stor forventning frem til sammen med by Proxy at lave teater politisk og politisk teater. 

BY PROXY består af de nordiske performere David Jensen (DK) Anders Firing Aardal (NO), Marthe Sofie Løkeland Eide (NO), og Heiki Riipinen (FIN) samt scenograferne Matias Askvik (NO) og Ylva Owren (NO)