Momentum dobler igen sin omsætning

En kulturinstitution der dobler sit tilskud i omsætning, mens den insisterer på at præsentere avantgarde og fastholde smalle formater, hører til sjældenhederne.

 

Sæson 16/17. Teater Momentum dobler igen sin omsætning. Den stigende interesse for eksperimenterende scenekunst kan mærkes hos Teater Momentum, der i sæson 16/17 satte ny publikumsrekord med 23.483 publikummer til husets 284 arrangementer. Det er en publikumsstigning på 35,36% fra sæsonen før. Regnskabet viste for andet år i træk et pænt resultat med et overskud på 335.000,- kr. og Momentum, der i sæson 16/17 modtog 3,8 millioner i tilskud, formåede næsten af doble sin omsætning ved et godt billetsalg og mange støttekroner fra staten og fonde.  

Teater Momentums leder, Marianne Klint, udtaler i den forbindelse: 

Loyaliteten fra vores publikummer er steget, og vi har fået opbygget en ganske stor skare af besøgende. Vores publikummer har stor tiltro til at vores kuratering kommer dem til gode i form af kvalitet og spændvidde i sæsonens program. Vi spiller som oftest for fulde huse, og det forstærker stemningen i salen. At flere har fået øjnene op for Teater Momentum og det eksperimenterende teater, ser vi blandt andet på stigningen af solgte årskort – et salg der er med til at stabilisere teatrets økonomiske fundament. Det høje aktivitetsniveau er en klar strategi for at få omsætningen til at stige. Vi spiller på både gynger og karruseller: Hovedmotoren er stadigvæk egenproduktionerne og volume-modellen, hvor nye kunstnere hver sæson indtager huset, men det er alt dét, huset præsenterer ved siden af, der booster aktivitetsniveauet og dermed giver den store omsætning, både økonomisk og publikumsmæssigt. 

 

Udnyttelse af kapacitet og risiko

Det har været muligt at etablere et nært samarbejde med Den Fynske Opera om flere forestillinger og om at udnytte husets kapacitet, så der ikke er mange uudnyttede aftener. Bedre udnyttelse af lokalerne er alfa omega for, at teatrene fortsat kan gro og fastholde sine tilhængere. Den anden årsag til successen ligger i den risikovillighed, vi år efter år har i budgetlægningen. Hvis ikke vi satser, vinder vi ikke. Momentums økonomi er så lille, at der skal tages nogle chancer. Kunsten ligger i at beslutte, hvornår der skal satses, og hvornår tingene rækker udover vores formåen.

 

Send flere penge

En kulturinstitution der dobler sit tilskud i omsætning, mens den insisterer på at præsentere avantgarde og fastholde smalle formater, hører til sjældenhederne. Momentum vil derfor i en kommende kontraktforhandling med Odense Kommune lægge op til at lade tilskuddet til teatret stige, så det bliver passende svarende til hvad de øvrige små storbyteatre, vi sammenligner os med, modtager i tilskud. På Momentum er en kulturkrone givet godt ud – den kommer dobbelt tilbage.

 

Teaterleder Marianne Klint står til rådighed for uddybende spørgsmål fra pressen eller andre interesserede. Kontakt kan rettes til presseansvarlig 

Mira Erik på [email protected]remove-this.teatermomentum.remove-this.dk 

tlf. 63117810/28181390