Teater Momentum lukker! Det NY Kgl. Teater åbner!

Henrik Grimbäck & Vol. 10 i jubilæumskamikazesæson.

Momentummodellen fylder 10 år og løfter ambitionsniveauet i den kunstnerisk mest dristige sæson hidtil. Teatret tager på en vild mission med et af de absolut største sæsonprogrammer i dansk teater. Vi gør det, som ingen andre har gjort. Eller rettere, så gør vi præcis det samme som ét bestemt andet teater gør, nemlig Det Kgl. Teater (DKT). Momentum vol. 10 vil i sæson 2016/17 være Det Ny Kgl. Teater og opføre nøjagtig det samme som Det Kgl. Skuespil i den tilsvarende sæson. Fra de største og mest overdådige klassikere på den store scene, til de mindre forestillinger, guidede ture og artist talks. Simpelthen alt! Det er ambitionen.

Teater Momentum, som et ganske lille storbyteater, kan ikke producere scenekunst som DKT, der på alle leder og kanter er landets absolut største teater. Men selve fraværet af resurser eller de manglende muskler bliver en del af det kunstneriske udtryk. Opdraget bliver at løse forestillingerne på en enkel og praktisk måde, i stedet for at arbejde med tunge løsninger. Selve fortolkningen er pointen; spejlingen er det spændende!

Vi ønsker ikke at være i opposition til DKT men i stedet at være den drillende, legende og frie lillesøster, der kærligt og anderledes både kopierer og løsriver sig fra storesøsters adfærd. Momentum vol. 10 vil forsøge at være den ulige og selvstændige kopi. Ikke et sammenligneligt projekt men et kunstnerisk kommentarspor. Dog er det uomtvisteligt også muligt at se paralleller – hvor man kan se forskelle og ligheder, når hvert teater går i forskellige retninger med det samme materiale. Vi vil kunstnerisk stille spørgsmål til, hvor scenekunsten er på vej hen, hvor den bør befinde sig, samt hvad DE kan og VI ikke kan – og omvendt.

Henrik Grimbäck
Svenske Henrik Grimbäck er kunstneren bag sæsonens koncept, der sammen med resten af Momentum vol. 10, vil skabe dette spektakulære værk. Han udtaler:

”Jeg er fantastisk glad! Teater Momentums form har højt tempo og her tages nogle radikale valg i forhold til, hvilke mennesker man vil arbejde med. Mit koncept er ikke et forestillingskoncept. Det er et helhedskoncept. Og det jeg vil lave, kan kun lade sig gøre på det her teater, ingen andre ville turde at sætte det her op.”

Læs mere om Henrik Grimbäck her: www.henrikgrimback.com Han har samlet et hold af kunstnere direkte fra Statens Scenekunstskole: Scenograferne Ida Grarup og David Gehrt, lysdesigner Súni Joensen og lyddesigner Asger Kudahl. Med stolthed kan vi allerede nu præsentere det unge, sprøde, frygtløse ensemble: Nanna Cecilie Bang, Katrine Leth Nielsen, Nicklas Søderberg Lundstrøm, Tobias Shaw Petersen og Simon Bennebjerg. Hvad vil der ske, når netop færdiguddannede elever får magten og sætter nationalscenens repertoire op på et af provinsens små storbyteatre?