Vol.13

30.01.2020 - 26.02.2020

Apokalypse

Vol. 13 - Undergangen

Krisen har tætnet mørket omkring os, og katastrofen har sprængt os til farvestrålende atomer. Nu venter kun apokalypsens hvide lys, der opløser alle kategorier og proklamerer en ny verdens fremkomst.

Torsdag 30. januar kl. 19.30
Årskortpremiere

Fredag 31. januar kl. 19.30
Snigpremiere

Lørdag 1. februar kl. 16.00
Urpremiere

"Og du kan huske, at du åbnede din mund. Du råbte. Du råbte: I slutningen var ordet! I slutningen var ordet, og vi er nødt til at tage ordet alvorligt.

Du sang: Lad være med at være bange, der er ikke noget at være bange for, ingenting, og idet mærkede du lettelsen. Lettelsen. Du var ikke bange mere. Du gav slip. 

Du sang: Forandringen er lige her. 

Du sang om en smukkere verden og om alle ordene, alle ordene, der var i slutningen."

'Apokalypse' er undergangen, altings ende, lige her på Teater Momentum. En poetisk eksplosion af ord, musik og kroppe, der bevæger sig, affødt af de allerældste religiøse forestillinger om vores sidste dage. Det er en kærlighedserklæring til den verden, vi lever i. En hyldest til skønheden, livet og døden. En rejse med rank ryg og åben pande ind i det store hvide lys.

I slutningen var Ordet. Vi må tage det alvorligt.

Varighed 85 min. 

 

'Apokalypse' er støttet af Den Faberske Fond, BUPL, Danske Dramatikeres Produktionspuljeudvalg, L. Zeuthens Mindefond og Nykredits fond. 

Få mere med på din teaterbillet

Nogle af spilledagene har vi også et ekstra-arrangement til dig, der skal ind og se Apokalypse. Er du interesseret i et af arrangementerne kan du klikke dig ind på deres separate side og reservere billet. Vælg hvilken dato du vil se Apokalypse og se hvilket arrangement, du får med i billetten.

 

20/2 Tine Lindhardt talk

21/2 Alaysia, performance koncert

22/2 Harald Grosskopf, koncert

26/2 Vol.13 - Undergangen, Til Eftertiden + dommedagsfest

  • Køb billetter
    Scroll ned for flere datoer

Medvirkende
Jakob Femerling Andersen og
Emma Silja Sångren

Instruktion
Niels Erling

 

 

Tekst
Marie Bjørn

Scenografi
Lise Marie Birch

Lyddesign og komponist
Rasmus Juncker

Lysdesign

Malte Hauge

Anmeldelser

Information:

”Sæsonens stærkeste forestilling på Teater Momentum” 

 

Fyens: ⭐⭐⭐⭐⭐

 "En tindrende lys forestilling, som i Vol. 13's sikre hænder skærper ens tro på livet."

 

Ungt Teaterblod: ⭐⭐⭐⭐⭐

”Ikke siden Lars von Triers film 'Melancholia' har jeg set verdens og menneskets undergang beskrevet så poetisk."

 

Iscene: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

"Teater Momentum er et eksperimentarium, et institut for vilde idéer, kørende på en ung energi og et rastløst vovemod. Og i forestillingen Apokalypse lykkes det bedre end nogensinde for stedet."

 

Kulterleben: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

"En gribende, følsom, stærk og klaustrofobisk rejse over livets mange facetter, både de små nære hverdagsfølelser som de store religiøse og historiske spørgsmål."

 

Den 4. Væg:

"Det var et overvældende højdepunkt og afslutningen på en forestilling, der i sin helhed må være enhver melankolikers våde drøm. Jeg er ikke specielt melankolsk, men jeg overgiver mig helt og aldeles til Apokalypse."

 

Interview i Fyens:

"Den handler om død, ja, men den handler i høj grad om lettelse. Om den skønhed, der findes i at se sig om i verden. At se alt det elskede og give slip på det hele. Det er jo menneskets største vilkår: At alt, vi har, skal vi miste"