Koncert

31.10.2020

Josefine Opsahl/Halvcirkel

Josefine Opsahl, solo cello og elektronik

Josefine Opsahl (f. 1992) forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genrer, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines lyd reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.
Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig ligestillet gennem komposition, improvisation og performance.
I et virtuost møde mellem et raffineret, klassisk instrument, celloen, og elektroniske manipulationer fornyer Josefine Opsahl en forfinet, gammel æstetik ind i en ny tid. Hendes kompromisløse klang-universer lader celloens naturmaterialer, ynde og råhed, og effektpedaler smelte sammen i til tider elegante og lette, til tider hårdtpumpede og fyldige orkestrale verdener.
Dette har resulteret i værker, koncerter og installationer til museer, gallerier og festivaler så som Festival Música Estranha i Brasilien, DEIÀ International Music Festival i Spanien og Statens Museum for Kunst. Josefine arbejder for tiden på en række større værker, herunder 'I Walk I Bleed' for 10 celli til Click Festival 2020, ''Three Movements of the Body Electric' til Roskilde Festival (udskudt til 2021 pga Covid-19) samt en opera for Nordic Opera med premiere i Stockholm 2021.

Halvcirkel
Halvcirkel er Danmarks eksperimenterende strygekvartet, der med et åbent sind, legesyge og mod, kaster sig ud i nye måder at være strygekvartet på. Kvartetten integrerer improvisation med klassisk komposition, og deres særlige kendetegn: at være fri af noder. Dette gør dem til en helt unik og nærværende musikalsk oplevelse.
Halvcirkel er i 20-22 modtager af legatet “Den unge kunstneriske elite”, modtaget på baggrund af deres innovative tilgang til deres arbejde. Gruppen samarbejder med flere af nutidens interessante kunstnere, bl.a. Terry Riley, Madame Nielsen (teater S/H), samt Anders Lauge Meldgaard.

Gruppens repertoire er primært klassisk minimalisme, og du kan forvente en overraskende og anderledes tilgang til det klassiske koncertformat.

Til koncerten på Momentum opfører gruppen værket “Fragment 94” af Anders Lauge Meldgaard, samt musik af Terry Riley og Philip Glass.

 • Oct

  31

  Starter kl. 21:00
  Dørene åbner kl. 20:00
  31.10.2020 kl. 21:00
  • Dørene åbner: 20:00
  • Dørene lukker: 00:00