REKORDÅR FOR FONDSMIDLER TIL TEATER MOMENTUM

Teater Momentum har modtaget støtte fra ekstraordinært mange bidragsgivere til teatrets forestillinger og projekter i sæson 18/19.

Ifølge teaterleder Marianne Klint skal baggrunden for den store opbakning hovedsageligt findes i årets egenproduktioner, der tager virkelige begivenheder og aktuelle samfundsproblematikker under kunstnerisk behandling, samt Momentums nye musikprofil og stærke samarbejdspartnere.

Om støtten til sæsonens egenproduktioner fortæller Marianne Klint: 

”Momentums vol. 12s forestillinger baseret på neo-europæiske begivenheder, har vist sig at appellere til de private fonde, som har valgt at sende støtte til teatret i stor stil. Sammenlagt har vi indtil videre modtaget tilsagn om en halv million fra private fonde. Det er helt vildt fedt og giver et perfekt og tiltrængt rygstød til en økonomi, der ellers altid er rødglødende. Vi søger stadig midler til sæsonen og forventer og håber på, at få endnu flere tilsagn.”

Desuden støttes der op om Momentum Musik, som har fået ny skarp koncertprofil:

”På musikfronten kan især nævnes endags-jazzfestivalen Jaiyede (4. august) og verdensnavnet Thurston Moore (6. oktober) samt punkfestivalen Ilter (18. oktober). Alle tre er helt udsolgte musikarrangementer, som foregår i teatersalens magiske ramme. Penge til musikken falder på er tørt sted, da vi gerne vil opretholde et program med store navne.”

At to af branchens store teatre ønsker at vise en af Momentums egenproduktioner, lader også til at have vakt støttegivernes interesse:

”Momentum gæster både Aalborg Teater og Betty Nansen på Frederiksberg  med et af sæsonens projekter, forestillingen ’16:29’. Vi er sikre på, at sådanne store samarbejdspartnere får pilen til at pege i vores retning, når bevillinger uddeles. Vi er meget stolte af relationen til to af branchens store teatre.”

Visionerne for teatrets udvidede profil stopper dog ikke der:

”Det næste vi drømmer om at kaste os over, er dansen. Odense har ikke et danseteater og det tror vi stærkt på, at Momentum kan levere”, slutter Marianne Klint af.

Støttegivere:

Udover Momentums faste bevilling fra Odense Kommune og Kulturministeriet, har Momentum i år fået støtte fra Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Scenekunst, H.C Andersen Festivals, Teatret st. tv, Jam Days, Restaurant ARO, Recordpusher, Kulturregion Fyn, Clausen Grafisk, Den Faberske Fond, Lademanns Fond, Dir. J.P. Lund og Hustru Vilhelmine født Bugge’s Legat, BUPL's Solidaritets- og kulturpulje, Knud Højgaards Fond, Fynske Bank Fonden, Beckett-Fonden, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond, Møllerens Fond og Bikubenfonden

Læs mere om Momentums egenproduktion her: Vol. 12: doku-fiktion om neo- europa, Selvtægt, Porno, 16:29.

Læs Marianne Klints klumme om Momentums ønske om en odenseansk dansescene her.