Velkommen til VERDENS UNDERGANG

I slutningen var ordet...

... og ordet var hos os. Menneskene. Gud er død for længst, og vi har anerkendt, at mennesket er den betydeligste planetforandrende kraft. Kloden og klimaet er i dramatisk forandring, og som om det ikke var nok, trues vores eksistens af atomkrig og overbefolkning. Noget kunne tyde på, at vi befandt os på kanten af menneskehedens historie - eller hvad?

Mennesket har altid troet, at det levede i de sidste tider. Derfor har destruktion altid været et tydeligt tema i vores kultur - tænk bare på alt fra vikingernes fortællinger om Ragnarok til film som 'Mad Max' og 'The day after Tomorrow'. Men hvorfor er vi så optagede af, at dommedag er nu? Hvad er det, som ødelæggelsen tilbyder vores selvforståelse? Hvorfor er det så fascinerende at forestille sig, at verden er ved at gå under?

I Teater Momentums volume 13 søger vi helt ind i afgrunden med tre nyskrevne forestillinger, der med titlerne 'Krise', 'Katastrofe' og 'Apokalypse' undersøger, hvad det vil sige for mennesket at være tæt på en slutning. Det bliver forestillinger, der sætter fuld knald på teatrets effekter i et eksplosivt forbrug af alle de billeder, vi kender fra populærkulturen, og samtidig trækker tråde tilbage til tidernes begyndelse.

På ydersiden af teatret tænder vi et dommedagsur, der tæller ned over hele sæsonen. Og mens vi venter på, at vi rammer det store, runde, tomme 00:00:00, så zoomer vi helt ind på destruktionen, angsten og sorgen. Vi skal flirte med krise-hedonismen og knalde helt ud til tonerne af apokalypsen. Eller som Britney ville sige det:
If you feel it, let it happen, keep on dancin' till the world ends!

Sidst, men ikke mindst, skal vi lave en serie i syv afsnit, der ikke har noget med verdens undergang at gøre. Den hedder 'Lift you up (just like Patrick Swayze)' og skrives af canadiske David Bernstein, der har været en stor inspiration i mit eget arbejde.

Jeg glæder mig til at se jer på Momme <3

Niels Erling
Sceneinstruktør og kunstnerisk leder